Μητσοτάκης: Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα αφορούν την ποιότητα της Δημοκρατίας- Ζήτησε ρύθμιση του χρέους

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα τις κερδίσουμε. Είμαστε ήδη μπροστά με 10 μονάδες διαφορά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνάντηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Μόναχο.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού στην Ευρώπη είτε προέρχεται από δεξιά είτε από αριστερά.
«Πρέπει να αντιδράσουμε. Βλέπουμε αυτή την ιστορία στην Ιταλία. Θα έχουμε προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι σε άνοδο», τόνισε και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είχε δυο πολύ αρνητικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα μίλησε για οικονομική ζημιά και για διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.

«100 δισ. ευρώ μας στοίχισε η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», συνέχισε αναφέροντας ως στοιχεία τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως ένας στους δυο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην αγορά.

Η Ελλάδα, είπε επίσης, θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο και θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις.

Αυτό που θέλει η Ελλάδα, επισήμανε, είναι η πρόσβαση στις αγορές αλλά για αυτό χρειάζονται δυο πράγματα.

«Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το Δ.Ν.Τ ώστε να σταλεί σήμα στις φορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια. Και δεύτερον χρειάζεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στα ΜΜΕ και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

«Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό αλλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Να λες αληθινές λύσεις στον κόσμο. Χρειάζεται ένα θετικό αφήγημα. Δεν αρκεί να πεις ότι ο Α. Τσίπρας είναι ψεύτης ή ανίκανος. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι ένα αληθινό μήνυμα για περισσότερες δουλειές, ανάπτυξη, χαμηλότερη φορολογία και ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης για τα θέματα της ασφαλείας και της άμυνας είπε πως αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Ξοδεύουμε, είπε, το 2% για την άμυνα αλλά κοινή πολιτική άμυνας σημαίνει πως τα κράτη μέλη πρέπει να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αύξηση των κονδυλίων για την ασφάλεια των συνόρων.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα της Ελλάδας», τόνισε και ζήτησε κοινή πολιτική ασύλου.

Πηγή: liberal.gr

About Author