Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie μετά από μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Έρευνα για την υπόθεση της εταιρίας Folli Follie ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε βάρος των υπευθύνων και στελεχών του Ομίλου.

Ήδη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Σπύρο Παππά.

Η εντολή του κ. Ζαγοραίου προς τον κ. Παππά είναι να μελετήσει την αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και να εξακριβώσει αν στην υπόθεση της εισηγμένης εταιρείας τίθενται ζητήματα για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων, όπως αυτό της χειραγώγησης μετοχών, καθώς έχει εκφραστεί δημόσια προβληματισμός για μία τέτοια πιθανότητα. Θα ερευνηθεί επίσης η πιθανότητα προνομιακής «εσωτερικής πληροφόρησης» μεγάλων μετόχων του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών είχε προαναγγείλει προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τη «διερεύνηση διάπραξης αξιόποινων πράξεων κατά τη διενέργεια χρηματοπιστωτικών συναλλαγών επί της μετοχής της εταιρείας».

Η αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετίζεται με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμειακά διαθέσιμα κ.ά., καθώς και την «παρεμπόδιση ελέγχου», που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.

 

 

About Author