Ξηρή καταιγίδα πλήττει την Χαλκιδική

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από νωρίς το πρωί την Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να πέφτει βροχή.

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσαν πτώσεις κεραυνών που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και είχαν ως συνέπεια να εκδηλωθούν φωτιές σε διάφορες δασικές περιοχές.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο δασικές πυρκαγιές στη Σιθωνία και ειδικότερα στις περιοχές Καβουρότρυπες και Βουρβουρού. Στα σημεία κατευθύνονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει -πάλι από πτώση κεραυνού- φωτιά σε δασική έκταση στην ‘Αφυτο της Κασσάνδρας, η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Υπάλληλοι της πυροσβεστικής έσβησαν ήδη μια μικρή εστία στην Άθυτο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο δασικές πυρκαγιές στη Σιθωνία και ειδικότερα στις περιοχές Καβουρότρυπες και Βουρβουρού.

Στην περιοχή πετούν και δύο καναντέρ, προκειμένου να εντοπίσουν τις φωτιές που καίνε εντός δασικής περιοχής.

Το φαινόμενο της ξηρής καταιγίδας, δηλαδή της καταιγίδας χωρίς βροχή, προκάλεσε πέρυσι τις φονικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το περασμένο καλοκαίρι.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε αυτές τις περιπτώσεις λόγω της υψηλής θερμοκρασίας η βροχή εξατμίζεται πριν πέσει στο έδαφος. στο έδαφος όμως πέφτουν οι κεραυνοί , οι οποίο προκαλούν πυρκαγιές.

About Author