Σολτς: Συνολική συμφωνία για μεταμνημονιακό πλαίσιο και χρέος στις 21 Ιουνίου

Στο τέλος Ιουνίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας διαμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς από τη Χάγη.

Ειδικότερα ο κ. Σολτς δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι: «Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πως θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πως θα είναι το μέλλον, πως θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται».

«Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με την πορεία των διαβουλεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο κ. Σολτς δήλωσε ότι: «Συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις».

Όσον αφορά για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί προληπτική γραμμή πίστωσης ο κ. Σολτς εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφέροντας ότι: «Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές»…

Πάντως η Γερμανία φέρεται να ζητά σκληρή εποπτεία και επιπρόσθετους ελέγχους στις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα.

Αντίθετα το ΔΝΤ επιδιώκει να μην απαιτούνται πρόσθετοι όροι και έλεγχοι προκειμένου να το καταστήσει βιώσιμο.

Χθες πάντως και η η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβάμπέργκερ, σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group ανέφερε ότι η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα

About Author