Επιστροφή στις “ίσες αποστάσεις” μετά το “φλερτ” με τη Ν.Δ επιχειρεί το ΚΙΝ.ΑΛ- Τα διλήμματα της Γεννηματά

Επιστροφή στις “ίσες αποστάσεις” επιχειρεί η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ, όπως φάνηκε από όσα διεμείφθησαν στο περιθώριο αλλά και στο προσκήνιο της Κ.Ε του νέου φορέα. Μετά όσα ειπώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα που δημιούργησαν σαφώς την εντύπωση μιας διολίσθησης προς τη Ν.Δ, αν όχι και ταύτισης με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να κινηθεί σε τεντωμένο σχοινί. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά επιφύλαξε μομφές κατά του κ. Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον “εκφραστή της νέας δεξιάς” και στηλιτεύοντας τις απόψεις του στα εργασιακά.

Όλα αυτά προδίδουν την σύγχυση που ,όπως λένε πολλοί, επικρατεί στους κόλπους του νέου φορέα, με Σταύρο Θεοδωράκη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπανδρέου να εμφορούνται από διαφορετικές απόψεις σε αρκετά ζητήματα, με προμετωπίδα το Σκοπιανό.

Στο ΚΙΝ.Αλ, πάντως, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο φορέας “φλερτάρει” με διψήφιο ποσοστό.

Όπως γράφει η Αγγελική Σπανού στο news247.gr, η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στη γραμμή της αυτονομίας: “ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό «διπολισμό» στην πολιτική ζωή. Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης «η αφωνία της ΝΔ και ο συντηρητικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαλύπτονται κάθε μέρα. Ο στόχος να παραμένει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή. Πολιτική αλλαγή, όμως, δεν σημαίνει μία νέα κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή. «Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι ετοιμάσαμε τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει μεγάλη ανανέωση της επόμενης Βουλής και η επόμενη κυβέρνηση να μην είναι μια από τα ίδια».

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τα μετεκλογικά διλήμματα παρουσίασε ο πρόεδρός της Θ. Θεοχαρόπουλος: “Προτείνω την μετεκλογική μας στάση να την αποφασίσει, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, η βάση όλου του φορέα με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες δημοκρατικές πρακτικές, με τις κρίσιμες αποφάσεις στα σοβαρά θέματα να λαμβάνονται συλλογικά από την βάση. Εξάλλου τα δημοψηφίσματα είναι μία από τις καινοτομίες του καταστατικού που ψήφισε το Συνέδριό μας, στο πλαίσιο και της εμπειρίας των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων”.

“Η κυβέρνηση με την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των οργάνων της αυτοδιοίκησης, επιδιώκει να μας διεμβολίσει” σημείωσε ο Γ. Καμίνης λέγοντας ότι “Το 2014, ο επελαύνων τότε ΣΥΡΙΖΑ πάτωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν”. “Εμείς πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, πρέπει να αναδείξουμε τους ανθρώπους που έχουν πετύχει και εκείνους που αποτελούν αξιόπιστη λύση, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναιων.

Με πληροφορίες από το news247.gr

About Author