Γιατί ο Μεϊμαράκης αποφάσισε να παρέμβει και να στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο…

Την περασμένη Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των προσκεκλημένων του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Επίσης προσκεκλημένος και ομιλητής στο συνέδριο ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που, όμως, τελικά δεν παραβρέθηκε και εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν επρόκειτο να απευθύνει ομιλία με βάση το επίσημο πρόγραμμα που είχαν διανείμει οι διοργανωτές. Όμως, λίγο μετά την ομιλία Παυλόπουλου, ζήτησε ο ίδιος να κάνει παρέμβαση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια.

Ο Μεϊμαράκης μιλά σπανιότατα. Πρόσφατα, μάλιστα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ν.Δ και οι πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να βρίσκονται σε τροχιά σύγκλισης “για το καλό της παράταξης”. Όμως, άπαντες εξεπλάγησαν όχι μόνο γιατί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να μιλήσει δημόσια αλλά και για όσα είπε.

Τρία ήταν τα βασικά σημεία της παρέμβασής του: Πρώτον, εθνική συνεννόηση (κάτι που συχνά επαναλαμβάνει σε σταθερή “καραμανλική” γραμμή), δεύτερον, οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τις θητείες τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες ολοκλήρωσης του προγράμματος διάσωσης της οικονομίας (άρα, όχι σε εκλογές “εδώ και τώρα” που ζητά η Ν.Δ και καθημερινά επαναλαμβάνουν στελέχη της, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης) και, τρίτον, απλόχερη στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με εγκώμιο για το έργο και τη συνεισφορά του στη χώρα.

Οι “μυημένοι” γνωρίζουν πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνδέεται με μακρά φιλία με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Δεν είναι ο μόνος, καθώς τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Νικήτας Κακλαμάνης, είναι σταθερά συνομιλητές και υποστηρικτές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεϊμαράκης με Παυλόπουλο

Διαβάστε (εδώ) τα σενάρια της κινητικότητας σχετικά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

 

Όμως, ο κ. Μεϊμαράκης είχε έναν πρόσθετο λόγο να παρέμβει. Λέγεται ότι ενοχλήθηκε από την τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σκάϊ, όπου όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να υποστηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου απάντησε με ένα “ξερό”…”δεν το έχω σκεφτεί”. Καμία αναφορά στην μέχρι σημερα παρουσία του Προέδρου, καμία καλή κουβέντα, τίποτα…

Αυτή η αναφορά του κ. Μητσοτάκη έχει προβληματίσει πολλούς και δη στο ευρύτερο “καραμανλικό” μπλοκ. Κι αυτό διότι ανέμεναν ο πρόεδρος της Ν.Δ να αξιοποιήσει την “πάσα” των δημοσιογράφων στη συνέντευξη και να ξεκαθαρίσει από τώρα πως εφόσον η αξιωματική αντιπολίτευση κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για μία ακόμα θητεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Άλλωστε, με αυτό θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι δική του επιλογή ήταν ο κ. Παυλόπουλος. Κι έτσι, ο κ. Μεϊμαράκης εύκολα σχημάτισε την άποψη πως ο κ. Μητσοτάκης δέχεται πιέσεις για να μην στηρίξει τον κ. Παυλόπουλο (αλλά κάποιον άλλον, όπως τον Λουκά Παπαδήμο, όπως λέγεται) και γι αυτό διστάζει όχι μόνο να το πει αλλά και να αναφερθεί θετικά στη θητεία του…

About Author