ΣΥΡΙΖΑ: Κατανοούμε το δράμα του κ. Μητσοτάκη μετά την πτώση και του Ραχόι

«Σήμερα είναι μία καλή μέρα για τους λαούς της Ευρώπης. Η Ισπανία απαλλάχτηκε από τη δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και του Λαϊκού Κόμματος, έναν πρωθυπουργό κι ένα κόμμα βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη διαφθορά, όπως επιβεβαίωσαν και τυπικά πριν λίγες ημέρες τα ισπανικά δικαστήρια». Αυτό αναφέρει, σε δήλωση του, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπορνούς.

«Εκφράζουμε την κατανόησή μας για το δράμα του κ. Μητσοτάκη, που έχει δει όσους στήριξε ένθερμα τον τελευταίο χρόνο (Φιγιόν, Μπερλουσκόνι, Ραχόι) να καταρρέουν είτε εκλογικά, είτε υπό το βάρος πρωτοφανών σκανδάλων» επισημαίνει ο κ. Μπουρνούς και προσθέτει:

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της ισπανικής αντιπολίτευσης, με πρωταγωνιστές τους Σοσιαλιστές και τον συνασπισμό Ποδέμος-Ενωμένης Αριστεράς, απέδειξαν σήμερα ότι, όταν δρουν συντονισμένα κατά της νεοφιλελεύθερης και διεφθαρμένης Δεξιάς, μπορούν να κερδίζουν και να προκαλούν θετικές εξελίξεις. Χάρη σε αυτήν τη συντονισμένη δράση τής προοδευτικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία, από σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της κ. Μέρκελ αριθμεί μόλις μία κυβέρνηση στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στον Ευρωπαϊκό Νότο. Ως ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούμε στενά τις εν εξελίξει διεργασίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και ευχόμαστε το νέο κυβερνητικό σχήμα να συνεισφέρει στον διμέτωπο αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και την ακροδεξιά βαρβαρότητα στην Ευρώπη».

About Author