Ποιες εικόνες από την επίσκεψη στην Αθήνα “πόσταραν” Κάρολος και Καμίλα- Το κτίριο που τους εντυπωσίασε

Φωτογραφίες από τον περίπατο του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, δημοσίευσε στο Twitter ο λογαριασμός του πριγκιπικού ζεύγους, Clarence House.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται το πριγκηπικό ζεύγος να πίνει καφέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και να χαιρετά πολίτες στον δρόμο, είναι και η εικόνα ενός εντυπωσιακού ροζ νεοκλασικού κτιρίου το οποίο βρίσκεται επί της πλατείας, πάνω ακριβώς από το καφέ Tailor Made.

Το εντυπωσιακό τριώροφο νεοκλασικό αρχοντικό χτίστηκε και σχεδιάστηκε από τον διάσημο Γερμανό αρχιτέκτονα Ερνεστ Τσίλλερ κατά τη διάρκεια 1893.

 Το οίκημα κτίστηκε τότε ως κατοικία της οικογένειας Καράγιαννη και στην αρχή ήταν διώροφο.

Ο Τσίλερ σχεδίασε το κτίριο σύμφωνα με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του στυλ του είναι οι σκάλες, καθώς είναι πάντα μαρμάρινες και τα σκαλιά είναι ενσωματωμένα στους τοίχους, δίνοντας ένα είδος θεατρικής γοητείας σε όλη την κατασκευή, ακόμη και σε στενούς χώρους.

Να σημειωθεί πως ο τρίτος όροφος προστέθηκε το  1930 όταν το νεοκλασικό λειτούργησε ως ξενοδοχείο με το όνομα «Park».

Μάλιστα επρόκειτο για ένα πολύ δημοφιλές ξενοδοχείο, καθώς πολλοί βουλευτές από την επαρχία διανυκτέρευαν εκεί όταν επισκέπτονταν την Αθήνα.

Το κτίριο αποκαταστάθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 και έχει την όψη που βλέπουμε σήμερα.

Το ροζ χρώμα μάλιστα δεν είναι τυχαίο, καθώς το πρότειναν εμπειρογνώμονες στον τομέα της αρχιτεκτονικής Ziller (το παλιό χρώμα ήταν ανοιχτό μπλε και γκρι), επειδή ταιριάζει με τα χρώματα που κάποτε ήταν ζωγραφισμένος ο ναός του Παρθενώνα, στην Ακρόπολη.

Το κτίριο τέλος είναι ένα πολύ καλό δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και είναι πολύ καλά συντηρημένο ως σήμερα, διατηρώντας την αυθεντική ατμόσφαιρα της παλιάς πλατείας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr- Με πληροφορίες από thegreektraveller.com

About Author