16 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Κόσμος
  • Στροφή Τραμπ αναζωπυρώνει τις ελπίδες για συνάντηση με Κιμ

Στροφή Τραμπ αναζωπυρώνει τις ελπίδες για συνάντηση με Κιμ

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Η Σεούλ χαιρέτισε την επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

«Είναι ευτυχές γεγονός ότι η πιθανότητα διαλόγου μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι ακόμη ζωντανή χωρίς να έχει μηδενιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έουι- Κιεόμ, σημειώνοντας ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι είχε «πολύ παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγκγιάνγκ για τον επαναπρογραμματισμό της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, μια μέρα μετά αφού ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1000174070061813761

«Είχαμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου που, αν συμβεί, πιθανώς να παραμείνει στη Σιγκαπούρη, την ίδια ημερομηνία, στις 12 Ιουνίου και αν κριθεί αναγκαίο, να επεκταθεί πέρα αυτής της ημερομηνίας», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Δείτε επίσης