Ν.Δ: Αναγκαία η πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας

Σε απόλυτη σύμπλευση με τη συμμαχία ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με δήλωσή του, ενστερνίζεται πλήρως την άποψη για χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τα χτυπήματα κατά του Άσαντ.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνει ότι τα στρατιωτικά χτυπήματα του Σαββάτου είναι απόρροια της αποτυχίας της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Αναλυτικά:

Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσω μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη.
Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία.
Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών.
Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες.
Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία.

 

Πηγή: Efsyn.gr

About Author