Προβολή ντοκιμαντέρ Όλιβερ Στόουν για Πούτιν ανάβει φωτιές [video]

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας πρότεινε στο Πρώτο Κανάλι της κρατικής τηλεόρασης να αναβάλει την προβολή του ντοκιμαντέρ του γνωστού Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν μέχρι να ολοκληρωθούν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές, όπως γνωστοποίησε η ρωσική εφημερίδα Vedomosti. “Από τυπικής άποψης η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν εντόπισε στις ενέργειες του σταθμού κάποια έκνομη προπαγάνδιση θέσεων μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας“, υποστήριξε η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Έλα Παμβφίλοβα.

Ωστόσο, υπογράμμισε η Παμφίλοβα, κατά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας το ‘Πρώτο Κανάλι’ «θα πρέπει να ενεργεί με την δέουσα προσοχή» ώστε να μην δημιουργούνται ζητήματα για τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται η προεκλογική εκστρατεία διότι, όπως είπε, «με βάση τις προσφυγές που γίνονται στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, τέτοια ζητήματα δημιουργούνται.

Η αντιπολίτευση και κυρίως το Κόμμα «Γιάμπλακο» είχε προσφύγει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή , θεωρώντας ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Το «Πρώτο Κανάλι» γνωστοποίησε στην εφημερίδα Vedomosti ότι προς το παρόν δεν έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και δεν προέβη σε άλλα σχόλια.

About Author