14 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • Siemens: Απορρίφθηκε το αίτημα συνηγόρου για εξέταση Μητσοτάκη – Μπακογιάννη

Siemens: Απορρίφθηκε το αίτημα συνηγόρου για εξέταση Μητσοτάκη – Μπακογιάννη

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα για εξέταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη που υπέβαλε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens, Γιώργος Σκαρπέλης. Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιάννης Μαντζουράνης, με αιτιολογικό ότι οι καταθέσεις των δύο πολιτικών δεν θα εισφέρουν κάτι στη δίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος «από την κατάθεση της κ. Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέτασή τους αναμένεται να συμβάλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμένους, ούτε στην αποδόμησή τους».

Η διαδικασία, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Τσάκαλου, συνεχίζεται με την κατάθεση του Κυριάκου Μικέ, πρώην υπαλλήλου στο λογιστήριο της ελληνικής Siemens, κατά το χρονικό διάστημα 1990-2009.

Ο μάρτυρας, όπως και η κ. Τσάκαλου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα αμνηστίας που εφάρμοσε η εταιρεία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

Δείτε επίσης