Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν κι έλαβαν από τον ανακριτή Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού. Για την ανήλικη που εμπλέκεται στην υπόθεση θα ισχύσουν οι ειδικές διατάξεις του νόμου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ανήλικη αφέθηκε ελεύθερη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρισκόταν στο σημείο, ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.
Στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους.


Εν τω μεταξύ, τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.
Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.


Στο μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία ύστερα από έξι μήνες, τη Δευτέρα, είχε αίσια έκβαση, με τον επιχειρηματία να επιστρέφει σπίτι του σώος κι αβλαβής.
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7 άνδρες και ένα ανήλικο κορίτσι (το οποίο χθες αφέθηκε ελεύθερο), αν και από την αρχή στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονταν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθερα.


Πέρα από τις επτά συλλήψεις οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, που όλο αυτό το διάστημα διεξάγονταν, προκειμένου να εντοπιστεί και ο τελευταίος εμπλεκόμενος, που κρύβεται πίσω από τη απαγωγή του επιχειρηματία.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν, ερευνούν και εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε καινούργιο στοιχείο, που έρχεται στα χέρια τους, προκειμένου να φτάσουν και στους υπόλοιπους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας αυτής.
Σύμφωνα με το cretapost.gr έρευνες διεξάγονται σε αρκετές περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης, σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα τους φανεί χρήσιμο για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων εμπλεκομένων.
Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν εμπλεκόμενους στην απαγωγή ακόμη και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.


