16 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Οικονομια
  • Δεν θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για σπίτια έως 300.000 ευρώ

Δεν θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για σπίτια έως 300.000 ευρώ

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Να μην βγαίνει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα κανένα σπίτι αξίας έως 300.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν προστατεύεται ή όχι από το νόμο Κατσέλη, συμφώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με τις τράπεζες.

Ειδικότερα, εν όψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι διοικήσεις των τραπεζών συμφώνησαν με τον κ. Κοντονή να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι του ύψους των 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει την ισχύ του νόμου Κατσέλη όπου προστατεύει την πρώτη κατοικία και για το χρονικό διάστημα και μετά από τις 31.12.2017 που λήγει η ισχύς του.

Δείτε επίσης