11 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • “Ναι” στους γάμους των ομοφυλοφίλων από το Γερμανικό Κοινοβούλιο

“Ναι” στους γάμους των ομοφυλοφίλων από το Γερμανικό Κοινοβούλιο

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Tο γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα, Παρασκευή, υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να μην ακολουθήσουν υποχρεωτικά την κομματική γραμμή.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, 393 βουλευτές υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο, 226 το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ ψήφισε ο γάμος θα πρέπει να τελείται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας κατά της νομιμοποίησης, λέγοντας πως η γνώμη της είναι πως ο γάμος θα πρέπει να τελείται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

«Κατά τη γνώμη μου, ο γάμος όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και αυτός είναι ο λόγος που δεν ψήφισα υπέρ αυτού του νομοσχεδίου σήμερα», είπε, προσθέτοντας:

«Ελπίζω ότι η σημερινή ψηφοφορία δεν προωθεί μόνο τον σεβασμό ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις αλλά θα φέρει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και ειρήνη”, πρόσθεσε η καγκελάριος».

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ναι" στους γάμους των ομοφυλοφίλων από το Γερμανικό Κοινοβούλιο

Δείτε επίσης