Ισχυρή έκρηξη κοντά στη γερμανική πρεσβεία της Καμπούλ- Φόβοι για πολλά θύματα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με το Reuters να κάνει λόγο για πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού που σχηματίστηκαν από την έκρηξη πάνω από την πόλη, στην περιοχή όπου βρίσκονται το πρωθυπουργικό μέγαρο και οι ξένες πρεσβείες.

Η έκρηξη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, σημειώθηκε κοντά στην είσοδο της γερμανικής πρεσβείας και προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα. Ο ίδιος τόνισε ότι στην περιοχή βρίσκονται πολλά σημαντικά κτίρια και δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για δεκάδες νεκρούς, ενώ αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 67 ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Καμπούλ.

Νεώτερες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σπίτια που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της έκρηξης υπέστησαν ζημιές, με παράθυρα και πόρτες να σπάνε από το ωστικό κύμα.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

About Author