Τσακαλώτος: Η Bild διαστρέβλωσε όσα είπα, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου

Εντονη αντίδραση της κυβέρνησης για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί τη δόση εάν δεν πάρει την ελάφρυνση χρέους.

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα εχθές. Ποτέ δεν δήλωσα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρει το Εuro2day.

Σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Δεν είναι αλήθεια”, δήλωσε στο Reuters ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι “θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα. Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

About Author