Κυβέρνηση: “Όχι” σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών…σε αυτή τη φάση

Εκτός κυβερνητικών πλάνων είναι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε σε συνέντευξη του ότι «θα περίμενα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης».

Όπως είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;».

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απάντησαν στις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχολιάζοντας:

«Ο Ελληνας ευρωβουλευτής παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

About Author