Δημοσκόπηση Marc:Μεγάλο προβάδισμα αλλά 68% πιστεύουν πως και με Ν.Δ τα πράγματα θα είναι ίδια ή χειρότερα

Δημοσκόπηση MARC- Πρώτο Θέμα: Το 68% των πολιτών πιστεύει πως με κυβέρνηση Ν.Δ τα πράγματα θα είναι περίπου ίδια ή και χειρότερα- Σαρωτικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και ο κόσμος αμφιβάλλει

‘Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα, που αποτυπώνει την απόλυτη απογοήτευση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα συνολικά, καταγράφει η δημοσκόπηση της “Marc” για το “Πρώτο Θέμα”.

Πιο συγκεκριμένα, και παρά τη θυελλώδη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πειστεί από την πολιτική πρόταση της σημερινής ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση για το, αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα, το 42,4% απαντά ότι θα ήταν περίπου το ίδιο άσχημα, ενώ το 26,2% ότι θα ήταν χειρότερα.

Μόλις το 26,1% διατυπώνει την εκτίμηση ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα άλλαζε θεαματικά την αφόρητη πραγματικότητα την οποία βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές, σε σχέση με αυτή που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Χωρίς… αντίπαλο παραμένει ο “κανένας”, στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της πλήρους αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Marc” για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ο “κανένας” συγκεντρώνει 44.9%, έναντι 35,6% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 19,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Το παραπάνω εύρημα είναι κοινό στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, και προκύπτει ως… οξύμωρο, σε σχέση με το σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, ναι μεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές και μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ηττάται ωστόσο κατά κράτος από τον… αόρατο “κανένα”.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%. Το ΚΚΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχει ποσοστό 7,1%.

Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν. Παράλληλα, ποσοστό 80% από τους ερωτηθέντες θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 32,3%,
ΣΥΡΙΖΑ: 15,7%
ΚΚΕ 7,1%.
Χρυσή Αυγή 7,1%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,8%
Ενωση Κεντρώων 3%
ΑΝΕΛ 2,4%
Ποτάμι 2,3%
Οικολόγοι 2%
Λαϊκή Ενότητα 1,6%
Πλεύση Ελευθερίας 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Το 2,4% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ στο 14,5% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα, πάντα, με τη δημοσκόπηση της Marc, η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική, με τη ΝΔ να «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία.

Ενδεικτικά στην επόμενη Βουλή, η ΝΔ εκτιμάται πως θα λάβει 164 έδρες, 55 ο ΣΥΡΙΖΑ, 25 το ΚΚΕ, 25 η Χρυσή Αυγή, 20 η Δημοκρατική Συμπαράταξη και 11 η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ysterografa.gr

 

About Author