Σαββίδης: Στόχος μου το Mega να έχει “αμερόληπτες ειδήσεις”- Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Την τρίτη του κατά σειρά συνέντευξη και την δεύτερη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ( η πρώτη ήταν στο protothema.gr και προκάλεσε “σεισμό”) έδωσε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Ιβάν Σαββίδη, σαφές δείγμα ότι προχωρά ταχύτατα στην οικοδόμηση ενός μεγάλου μιντιακού ομίλου, αρχής γενομένης από το ποσοστό 19,7% του Πήγασου στο Mega, το οποίο εξαγόρασε προ ημερών από τον Φώτη Μπόμπολα έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Ενώ όλοι αναμένουν την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ (μεταξύ των οποίων και το “πετράδι του στέμματος”, ήτοι το ποσοστό 22% του Mega) και στο παρασκήνιο τεκταίνονται πρωτοβουλίες και προσπάθειες συνεργασίας με κυριότερη αυτή μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο ομογενής επιχειρηματίας ξεδίπλωσε τα σχέδιά του για το μεγάλο κανάλι.

Κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το MEGA.

«Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση.

Είμαι πεπεισμένος ότι το MEGA πρέπει να γίνει ο κύριος φορέας των αμερόληπτων ειδήσεων, όπου η ημερήσια διάταξη θα έχει στην πρώτη θέση την ηθική και την αλήθεια» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χθες, πάντως, το enimerosi24.gr εμφάνισε πληροφορίες από την πλευρά Βαρδινογιάννη σχετικά με όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες για συνεργασία των δύο πλευρών και μάλιστα με επέκτασή της και στο Star.

Γράφει το enimerosi24.gr:

Καμία συμφωνία δεν έχει υπάρξει και σε κανένα επίπεδο, αναφέρουν πρόσωπα με πρόσβαση στο περιβάλλον της πλευράς Βαρδινογιάννη, τόσο για το STAR όσο και για το MEGA με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υποστηρίζεται ότι οι διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία βάση, ενώ όπως τονίζεται η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια δεν κάνει ποτέ συναλλαγές στο παρασκήνιο.
Ως εκ τούτου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στον ΔΟΛ την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου, ώστε να φανεί πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο… δεν αναμένεται καμία εξέλιξη.
Άλλωστε όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ (εδώ), δεν έχει υπάρξει καμία επαφή των δυο πλευρών.
Στη συνέχεια λοιπόν και αφού ανοίξουν οι προσφορές στον ΔΟΛ και προκύψει ότι υπάρχει μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης του MEGA, ενδεχομένως τότε ο νέος μέτοχος ζητήσει συνάντηση καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην πλευρά Βαρδινογιάννη που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό το οποίο υπολογίζεται περίπου στο 32%.

About Author