“Απροστάτευτη” η Βουλή σε φακέλους-βόμβες; Ξεκινά έρευνα με εντολή Βούτση

Παρά το γεγονός ότι το Φρουραρχείο της Βουλής αφήνει ανοικτό ένα μικρό ενδεχόμενο ο έλεγχος του φακέλου- βόμβα να μην έγινε παρότι επιβεβαιώνεται πως ο συνοδός του Λουκά Παπαδήμου προσήλθε όντως εκεί για να ελεγχθεί η αλληλογραφία του, η νέα διάσταση στην υπόθεση αποκαλύπτει πως στο Κοινοβούλιο υπάρχει σοβαρό κενό ασφαλείας.

Κύκλοι της Βουλής έλεγαν ότι από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δεν προκύπτει σε κάθε περίπτωση ότι ελέγχθηκε ο επίμαχος φάκελος, αλλά απλώς ότι προσήλθε ο φρουρός του πρώην πρωθυπουργού και έφερε υλικό προς έρευνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βουλή μηχανήματα ελέγχου μέτρα προστασίας

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι το μηχάνημα x-ray είναι παλαιάς τεχνολογίας, του 2004, χωρίς καταγραφικό μνήμης και σήμανση προειδοποιητικού ήχου, λένε όμως ότι έχουν ζητήσει την αντικατάστασή του αλλά γραφειοκρατικοί λόγοι στέκονται εμπόδιο.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση στην προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων ανίχνευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά διακινούνται στη Βουλή εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες φάκελλοι αλληλογραφίας προς τους βουλευτές και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

About Author