“Συγκρούστηκαν” οι G7 για την κλιματική αλλαγή

Έντονη χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τη συζήτηση την οποία είχαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο των G7 προέτρεψαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξει τις συμφωνίες του Παρισιού.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι μιλώντας σε δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι δεν καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες σχετικά με τη μάχη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του «εσωτερικού στοχασμού».

«Υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα, η θέση των ΗΠΑ στις συμφωνίες του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Ιταλός ηγέτης.

Πρόσθεσε δε ότι «Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε εσωτερικό στοχασμό για το θέμα αυτό… Οι υπόλοιπες χώρες διαβεβαίωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα για τη συμφωνία του Παρισιού.

Από την πλευρά μας εμείς επιβεβαιώσαμε την πλήρη δέσμευσή μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τον εσωτερικό στοχασμό, οι ΗΠΑ θα θέλουν επίσης να δεσμευτούν» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, κατά την πρώτη μέρα των συνομιλιών, υπήρξε συμφωνία σε άλλα ζητήματα όπως η Συρία, η Λιβύη και η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, επεσήμανε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

About Author