Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται ότι έχουν σταλεί κι άλλα τρομοδέματα

Η Αντιτρομοκρατική και η αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες για την έκρηξη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει μπαράζ αποστολής τρομοφακέλων. Πίσω από την επίθεση βλέπουν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, καθώς όσο δεν υπάρχει, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι φρουρές πολιτικών προσώπων (αρχηγών κομμάτων, πρώην πρωθυπουργών) και μεγάλων δημοσίων και μη επιχειρήσεων να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας καθώς δεν είναι απίθανο τα πρόσωπα αυτά να έχουν γίνει αποδέκτες φακέλων.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής τώρα έχουν να κάνουν πρώτα με το δρομολόγιο του πακέτου (από πού ταχυδρομήθηκε και αν παραδόθηκε από τα ΕΛΤΑ ή με κούριερ), ενώ ερευνούν και το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού το οποίο δεν ανιχνεύτηκε από τα μηχανήματα x-ray της Τραπέζης της Ελλάδος, από το οποίο κατά πληροφορίες είχε περάσει όχι μία, αλλά τρεις φορές ο συνοδός φρουρός του κ. Παπαδήμου. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ποσότητα εκρηκτικών μικρότερη των 30 γραμμαρίων, που δεν είναι ανιχνεύσιμη η οποία είχε τοποθετηθεί σε σκαμμένο βιβλίο και τα καλώδια είχαν μπει με δεξιοτεχνία προκειμένου να μην εντοπιστούν από τα μηχανήματα. Οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι κατασκευάστηκε από το ίδιο πρόσωπο που έφτιαξε τις βόμβες που εστάλησαν στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ, το βάρος της αστυνομίας πέφτει τώρα στον έλεγχο για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοδεμάτων. Δεκάδες αστυνομικοί μαζί με υπαλλήλους των ΕΛΤΑ από χθες ήδη τσεκάρουν έναν προς έναν, στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι, τους φακέλους που είχαν ως παραλήπτες πολιτικούς, δικαστικούς, επιχειρηματίες και άλλα δημόσια πρόσωπα.

 

About Author