Όλοι …Mega: Διεργασίες με πρωταγωνιστές Σαββίδη, Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη

Το σχέδιο μιας πιθανής συμφωνίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον Ιβάν Σαββίδη για τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Mega παραθέτει η zougla.gr, ενώ εντείνονται οι διεργασίες στο παρασκήνιο ενόψει της διαδικασίας πώλησης και του μετοχικού ποσοστού που διαθέτει ο ΔΟΛ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση προς τον ομογενή επιχειρηματία περιλαμβάνει και συμμετοχή του στο Star Channel, το οποίο εκτιμάται πως θα υποστεί οικονομική ζημία από την επαναλειτουργία του Mega.

Οικογένεια Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδης είναι σε επικοινωνία εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο οι επαφές εντάθηκαν όταν η πλευρά Σαββίδη απέκτησε το 19,6% τις εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ εξαγοράζοντας μη δεσμευμένες- προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα.

«Δεν είναι μια τιμή που μας ενδιαφέρει» απαντούν από το περιβάλλον της οικογένειας Βαρδινογιάννη για το ποσό των 15 εκ ευρώ που φέρεται να διαπραγματεύεται για την εξαγορά μετοχών του STAR, καθώς και άλλα 15 εκ ευρώ για τη συμμετοχή Σαββίδη στο 32% που διαθέτει στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla.gr.
Μάλιστα σε σχετική ερώτηση του Enimerosi24 δεν προκύπτει – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επαφή των δύο πλευρών προκειμένου να διερευνηθούν οι εκατέρωθεν προθέσεις… Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια κοστολογημένη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Σύμφωνα με το zougla.gr, δύο εικοσιτετράωρα μετά η πλευρά Βαρδινογιάννη παρουσίασε στον Ιβάν Σαββίδη τους όρους της για την συμμετοχή του τελευταίου σε ένα εταιρικό σχήμα το οποίο θα περιλάμβανε τόσο το MEGA όσο και τον STAR ως ανεξάρτητο κομμάτι της συμφωνίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαββίδης με Βαρδινογιάννη

Τι γράφει το ρεπορτάζ: 

Η πλευρά Βαρδινογιάννη προτείνει την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού STAR από τον Ιβάν Σαββίδη έναντι 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, προτείνει τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη σε εταιρικό σχήμα επί του 32% των μετοχών που διαθέτει η πλευρά Βαρδινογιάννη στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ έναντι 15 εκατ. ευρώ.
Προκύπτει λοιπόν ότι σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών το εταιρικό σχήμα Σαββίδη- Βαρδινογιάννη θα ελέγχει το 51, 6% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αφού ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη στην κατοχή του το 19,6% μετά την εξαγορά των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr η πλευρά Βαρδινογιάννη αποκάλυψε στην πλευρά Σαββίδη πως ο τηλεοπτικός σταθμός STAR «μπαίνει μέσα» περίπου γύρω στο 1 εκατ. τον μήνα. H πλευρά Βαρδινογιάννη προετοιμάζοντας την ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αντιλαμβάνεται πως τα μερίδια του STAR στην τηλεοπτική αγορά θα υποστούν συμπίεση με ανάλογη καθοδική πορεία των εσόδων που σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης κατά την πλευρά Βαρδινογιάννη , θα πρέπει να συμμετέχει στην αναμενόμενη και φυσιολογική «χασούρα» που θα υποστεί το STAR.
Ο τελευταίος όρος της πλευράς Βαρδινογιάννη αφορά το management του κοινού εταιρικού σχήματος και άρα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ συνολικά. Η πλευρά Βαρδινογιάννη λοιπόν ζητά από τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη του management της εταιρείας.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κατά ποσό η πλευρά Σαββίδη έχει αποδεχτεί το πακέτο της πρότασης Βαρδινογιάννη. Αυτό που γνωρίζει το zougla.gr είναι πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μάλιστα υπό καθεστώς πίεσης λόγω της σε επτά ημέρες ολοκλήρωσης της κατάθεσης προσφορών για την εκποίηση του ΔΟΛ. Είναι φανερό πως εάν ευδοκιμήσει μια συμφωνία Σαββίδη- Βαρδινογιάννη τότε η πλευρά Σαββίδη δεν έχει κανέναν λόγο να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του πακέτου MEGA- Βήμα- Νέα που εκποιείται ως περιουσιακό στοιχεία του ΔΟΛ. Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ κατέχει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA).

Και κάτι ακόμη επειδή κυκλοφόρησε την Τρίτη 23 Μαΐου η πληροφορία πως ο Όμιλος Μαρινάκη ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του πακέτου MEGA- Βήμα- Νέα του ΔΟΛ, το zougla.gr προέβη στο απαιτούμενο ρεπορτάζ που κατέληξε σε δισυπόστατες πληροφορίες που προέρχονται από την έδρα του Ομίλου. Μία πλευρά του περιβάλλοντος Μαρινάκη επιμένει πως ο επιχειρηματίας είναι αηδιασμένος από τον πόλεμο που δέχεται και ως εκ τούτου δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση ποσοστού του MEGA ενώ μια άλλη πλευρά του περιβάλλοντός του ισχυρίζεται πως ο επιχειρηματίας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο με τα στοιχεία του υπό εκποίηση ΔΟΛ.

Πηγή: zougla.gr

About Author