Γιατί υποβαθμίζουν τη συνάντηση τους Σημίτης – Βενιζέλος;

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος συναντήθηκαν στο γραφείο του κ. Σημίτη, αλλά το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης το κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Μάλιστα οι πολιτικοί ρεπόρτερ  τηλεφώνησαν αμέσως στους συνεργάτες των κκ Σημίτη και Βενιζέλου για να μάθουν για το περιεχόμενο της συνάντησης. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές ξεκαθάρισαν πως ήταν μια ιδιωτική συνάντηση χωρίς ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις και πως ανάλογες επαφές γίνονται συχνά με μία σαφή διάθεση να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στην πολιτική σκακιέρα. Τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Βενιζέλος και η συζήτηση των δυο ανδρών αφορούσε επίσης τα νέα δεδομένα στην Ε.Ε. μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία και εν όψει των γερμανικών εκλογών.

Πέρα από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, Σημίτης και Βενιζέλος συζήτησαν και για την κατάσταση στην Κεντροαριστερά, με τον πρώην πρωθυπουργό να τάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της έναρξης συνομιλιών για την ανασύνταξή της.

Εικασίες μπορούν να γίνουν πολλές το βέβαιο είναι ότι φαίνεται πως κάτι μαγειρεύεται.

About Author