Πάπας στη Μελάνια για τον Τραμπ: Τι τον ταϊζεις, πίτσα;

Την αμηχανία τους δεν έκρυψαν Ντόναλντ Τραμπ και πάπας Φραγκίσκος στην πρώτη τους συνάντηση στο Βατικανό.

Η συνάντησή τους κράτησε μόλις 25 λεπτά, ενώ για ακόμη μία φορά ξεχώρισε η Μελάνια, η οποία εμφανίστηκε με ένα μαύρο δαντελένιο φόρεμα και μαντήλι στα μαλλιά.

Το αμήχανο και κάπως ήσυχο κλίμα, θέλησε να «σπάσει» ο ίδιος ο Πάπας και όχι ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ήταν αρκετά λιγομίλητος.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ένα αστείο στην Μελάνια, δείχνοντας τον Τραμπ.

«Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» και εκείνη απάντησε επίσης γελώντας: «Πίτσα, ναι»!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ στο βΑΤΙΚΑΝΌ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ στο βΑΤΙΚΑΝΌ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ στο βΑΤΙΚΑΝΌ

Και οι δύο εμφανίστηκαν πιο χαλαροί στο τέλος της συνάντησής τους, με τον Πάπα να χαμογελά και να αστειεύεται με τον Τραμπ και τη Μελάνια. Ο πάπας Φραγκίσκος δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο μια μικρή, ξύλινη ελιά και του εξήγησε ότι συμβολίζει την ειρήνη. «Είναι επιθυμία μου να γίνετε ελιά για να χτίσετε την ειρήνη», δήλωσε ο Πάπας μιλώντας στα ισπανικά.Ο Τραμπ απάντησε: «Χρειαζόμαστε ειρήνη».

Η γκάφα του Τραμπ που άφησε άφωνους τους Ισραηλινούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να είναι «ειρηνοποιός» στη διάρκεια της πολυαναμενόμενης συνάντησής τους στο Βατικανό σήμερα, και εκείνος υποσχέθηκε να μην ξεχάσει το μήνυμα του ποντίφικα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Πάπας έδωσε επίσης στον Τραμπ ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του μηνύματός του υπέρ της ειρήνης του 2017 με τίτλο: «Η μη βία: ένας τρόπος πολιτικής υπέρ της ειρήνης», και ένα αντίτυπο της επιστολής του του 2015 σχετικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή.«Θα τα διαβάσω», περιορίστηκε να σχολιάσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Τραμπ έδωσε στον πάπα αντίτυπα από την έκδοση των πέντε βιβλίων του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Κατά τον αποχαιρετισμό τους ο Τραμπ είπε στον Πάπα:«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Δεν θα ξεχάσω τα όσα είπατε».

About Author