Η Μπέτυ Μπαζιάνα στο Πεκίνο – Τι είπε στη Λαγκάρντ για το χρέος

Κινέζους και ξένους ηγέτες από όλο τον κόσμο, που παραβρέθηκαν στο φόρουμ για τον Δρόμο του Μεταξιού, «κέρδισε» η σύντροφος του Ελληνα πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα, που δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της για τα τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά και την πορεία προς την ανάπτυξη του «ασιατικού γίγαντα».

Στις τέσσερις ημέρες που έμεινε συνολικά στο Πεκίνο, συνοδεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να γοήτευσε με τις στιλιστικές της επιλογές, δεν έμεινε όμως εκεί. Η σύντροφος του πρωθυπουργού δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί χώρους που για τον μέσο Ελληνα αποτελούν προορισμό… ζωής, αλλά και να ενημερωθεί τόσο για την ιστορία τους, όσο και για το σήμερα στην Κίνα.

Από κοινού με τις συζύγους των άλλων ηγετών που βρέθηκαν στο Φόρουμ, η Μπ. Μπαζιάνα επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη.

Είχε ακόμα συνάντηση με τον πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου, όπου συζήτησαν και το ενδεχόμενο ανταλλαγής φοιτητών με το πανεπιστήμιο όπου διδάσκει η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μας. Επίσης, επισκέφθηκε βουδιστικό ναό στην πόλη για να έχει συνάντηση με τον αρχιερέα. Ευτύχησε, δε, να γυρίσει και τον τροχό της τύχης στον βουδιστικό ναό.

Στην κινεζική όπερα όπου βρέθηκε, συνοδεύοντας τον Αλ. Τσίπρα, η Μπ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Τα δύο ζεύγη, άλλωστε, κάθονταν σε διπλανές θέσεις. Στον σύντομο διάλογό τους η σύντροφος του Ελληνα πρωθυπουργού είπε στην Κρ. Λαγκάρντ: «Είσαι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα». «Από τα ψαρά μου μαλλιά;», απάντησε με ερώτηση η επικεφαλής του Ταμείου.

 

«Από αυτά που κάνεις για την Ελλάδα», της απάντησε η σύντροφος του πρωθυπουργού και η διευθύντρια του Ταμείου αποκρίθηκε «Κρίμα! Να αλλάξω τότε πολιτική». «Εχεις καιρό να αλλάξεις, μπορείς να κάνεις κάτι για το ελληνικό χρέος», της ανταπάντησε η κ. Μπαζιάνα.

Η τελευταία συνομίλησε και με τη σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα την κάλεσε να επισκεφθεί τη Σμύρνη, αλλά η κ. Μπαζιάνα της απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα να έρθει το ζεύγος Ερντογάν στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: real.gr

About Author