Νέο “αντάρτικο” Παπακώστα μέσω twitter- Εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για αποπομπή της

Παρά την καρατόμησή της από αναπληρώτρια του τομέα Υγείας και τα σαφή μηνύματα που έχει λάβει από την ηγεσία να μην διατυπώνει δημόσια τη διαφοροποίησή της και, κυρίως, να μην επιτίθεται στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη, η βουλευτής της Ν.Δ Κατερίνα Παπακώστα προχώρησε εκ νέου σε σειρά παρεμβάσεων μέσω twitter, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξοργίσει την Πειραιώς.

Είναι απορίας άξιο γιατί και με ποιο στόχο μια βουλευτής, που δεν είχε συνηθίσει να ακολουθεί διαφορετική γραμμή από το κόμμα της, επί Μεϊμαράκη, Σαμαρά, πολύ δε περισσότερο επί Κώστα Καραμανλή, προχωρά σε κινήσεις που αποκλίνουν από την κεντρική γραμμή. Ήδη στη Ν.Δ υπάρχουν στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Γεωργιάδη που έχουν ζητήσει την καρατόμηση της κ. Παπακώστα από την Κ.Ο της Ν.Δ.

Υπάρχουν και άλλοι, όμως, που θεωρούν πως η βουλευτής δεν υποκινείται από την αντιπάθειά της στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ ή από το γεγονός ότι εκλέγονται αμφότεροι στη Β’ Αθήνας αλλά υπάρχει συνολικότερος σχεδιασμός που αφορά την έμμεση αμφισβήτηση της στρατηγικής που ακολουθεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό δεν εκπονείται, φυσικά, από τη βουλευτή. Οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα κινηθούν παρόμοια.

Αυτή τη φορά, με σωρεία αναρτήσεων στο Twitter, η κ. Παπακώστα εξέφρασε αφενός την ελπίδα της για «συνολική συμφωνία» στο αυριανό Eurogroup, προσδοκώντας σαφή λύση για το χρέος και αφετέρου ζήτησε εμμέσως από τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

«Στο αυριανό Eurogroup ελπίζω να υπάρξει η “συνολική συμφωνία”, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα πλέον να κινηθεί με αισιοδοξία» έγραψε αρχικά η κ. Παπακώστα, σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τη Ν.Δ που διαλαλεί πως η συμφωνία είναι καταστροφική και συνιστά 4ο μνημόνιο και επιμένει σε εκλογές.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Αν όμως οι διαφορές των δανειστών θέσουν σε διακινδύνευση την μετάβαση στην ποσοτική χαλάρωση και στην σταδιακή έξοδο στις αγορές, υπαιτίως, τότε η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει συμφωνία, στην οποία δεν υπάρχει η ρύθμιση του χρέους», ήταν το μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματός της, ζητώντας ουσιαστικά την έμπρακτη αρωγή για λόγους εθνικού συμφέροντος.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα δίχως “συνολική λύση”. Το κράτος έχει συνέχεια και τα υπεσχημένα πρέπει να τηρούνται, υπό τον όρο ότι και οι δανειστές θα τηρήσουν στο ακέραιο την πλευρά της συμφωνίας που τους αναλογεί, δηλαδή την διευθέτηση του χρέους», συνέχισε σε ανάλογο ύφος η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνοντας ανοιχτά το ενδεχόμενο μετακύλισης της παραμετροποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από την πλευρά των δανειστών, κάτι που αρνείται να κάνει ευθέως η ηγετική ομάδα της ΝΔ.

«Το τάνγκο θέλει πάντα δύο… Θα είναι ολέθριο σφάλμα αν αυτή η θέση δεν διατρανωθεί προς τους δανειστές, αμέσως, με θεσμικό τρόπο...» τόνισε η βουλευτής, με το καταληκτικό της σχόλιο να έχει αποδέκτες και την κυβέρνηση αλλά και την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άξιο αναφοράς πως οι αναρτήσεις δεν ήταν και ιδιαίτερα «ευπρόσδεκτες» από άλλους χρήστες του Twitter, με σαφή προτίμηση προς τη ΝΔ, καθώς ένας εξ αυτών έσπευσε να… ενημερώσει την κ. Παπακώστα με άκρατο σεξισμό πως «στις επόμενες εκλογές εγγυημένα θα είσαι εκτός Βουλής και θα πλένεις πιάτα στο σπίτι σου!».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μπαράζ παρεμβάσεων της Κατερίνας Παπακώστα έχει προκαλέσει “ίλιγγο” στα στελέχη του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς θεωρούν πως η βουλευτής κινείται βάσει σχεδιασμού και όχι μόνη της και πως, προφανώς, έχει συνυπολογίσει ακόμα και το σενάριο να εξοβελιστεί από την Κ.Ο. Το τελευταίο το εισηγούνται ξανά ορισμένοι βουλευτές του σκληρού μητσοτακικού πυρήνα, αν και ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν έχει λάβει ακόμα αποφάσεις, περιμένοντας να ζυγίσει τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας πράξης.

Οι επόμενες ημέρες, πάντως, θα είναι κρίσιμες. Εκείνο που προβληματίζει πολλούς είναι πως στην προηγούμενη παρέμβαση της κ. Παπακώστα που και πάλι προτάθηκε (και από τον Άδωνι Γεωργιάδη) η αποπομπή της, παρενέβη σε “νεκρό χρόνο” ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος και την υπερασπίστηκε άμεσα και κατηγορηματικά.

 

About Author