“Βεντέτα” Βενιζέλου- Χατζηνικολάου: Τι απαντά ο πρ. υπουργός για τα σενάρια συνεργασίας του με τη Ν.Δ

Για επίμονα όνειρα έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι οι αναφορές σε δημοσίευμα της Real News για πιθανή συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ συνιστούν βαριά προσβολή κατά του προσώπου του αλλά και κατά του αγώνα να σταθεί όρθια η χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια.

Ο κ. Βενιζέλος αφήνει αιχμές κατά του Νίκου Χατζηνικολάου και επαναλαμβάνει ότι εναλλακτική λύση είναι μόνο μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην οποία θα κληθεί να μετάσχει και ο εκλογικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθοδηγήσει τις εξελίξεις. Ρίχνει μάλιστα το…γάντι στον εκδότη, ζητώντας να τον προσκαλέσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, το οποίο παρουσιάζει, προκειμένου να…δοθούν διευκρινίσεις.

Η “βεντέτα” Βενιζέλου- Χατζηνικολάου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η εφημερίδα είχε θέμα για “μυστική συνάντηση Βενιζέλου- Σαμαρά”. Η εφημερίδα επανήλθε με ρεπορτάζ για “διχασμό” στη Ν.Δ από πιθανή συμμετοχή του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία φέρεται να έχει ενοχλήσει σφόδρα τους “καραμανλικούς”.

Την αφορμή έδωσε η φωτογραφία από το…τσίμπημα του Κώστα Καραμανλή στο μάγουλο του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Καραμανλής τσιμπάει το μάγουλο του Βενιζέλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Καραμανλής τσιμπάει το μάγουλο του Βενιζέλου

Το πρωτοσέλιδο της Real News και η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω facebook

Real News

Η Real News βλέπει ένα επίμονο όνειρο κάθε Σαββατοκύριακο με εμένα σε κεντρικό ρόλο. Την περασμένη Κυριακή (14.5.) το κύριο θέμα της εφημερίδας ήταν «Μυστική συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου». Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Ν. Χατζηνικολάου γελώντας για να του πω ότι η «μυστική» συνάντηση ήταν δείπνο με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων μετά συζύγων σε φιλικό σπίτι και πως αν θέλουμε να συζητήσουμε πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά για το πού βρισκόταν η χώρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και το πού βρίσκεται και πηγαίνει τώρα, δεν έχουμε ανάγκη από άλλοθι κοινωνικών εκδηλώσεων. Πρότεινα μάλιστα στον κ. Χατζηνικολάου να με καλέσει στο δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει για να θυμηθούμε τι του είπα στις τηλεοπτικές μας συζητήσεις του 2015 και για να μου θέσει όλα τα ερωτήματα που θέλει για την κατάσταση. Ακόμη αναμένω την απάντησή του. Αντί για αυτήν η Real News αφιερώνει και πάλι πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σε εμένα με τον τίτλο «Ο Βενιζέλος διχάζει τώρα και τη ΝΔ» αναφερόμενο στη δική μου πιθανή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της !
Αυτό συνιστά βαρειά προσβολή κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του αγώνα να σταθεί όρθια η χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια. Από πού κι ώς πού «διχάζεται» η ΝΔ; Ποιός της έθεσε ποιό θέμα; Δεν με ακούνε όλοι να επαναλαμβάνω συνέχεια ότι εναλλακτική λύση είναι μόνο μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην οποία θα κληθεί να μετάσχει και ο εκλογικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθοδηγήσει τις εξελίξεις; Δεν βλέπουν τις απόψεις μου για τη ΝΔ και την επιδίωξή της για αυτοδύναμη κυβέρνηση; Δεν ξέρουν τα συνταγματικά δεδομένα της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου ( εκλογή ΠτΔ και εκλογικός νόμος ); Δεν ακούνε την πρότασή μου για το προοδευτικό κέντρο και τον καθοριστικό του ρόλο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με ενδιαφέρει μόνο η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας και η δυνατότητα ανάταξης της ;
Παρακαλώ συνεπώς όσους θέλουν να ασχολούνται με τα σχέδια μου για το μέλλον να το κάνουν με τρόπο που συνάδει στις δεδηλωμένες προτεραιότητες μου και αν έχουν απορίες ας με ρωτούν.

About Author