Κουντουρά: Η αύξηση του τουρισμού είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και όχι συγκυρίας

Για επιβεβαίωση της εθνικής τουριστικής που υλοποιείται από το 2015 κάνει λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euro2day.gr η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά προβλέποντας πρωτόγνωρη αύξηση αφίξεων, διανυκτερεύσεων, πληρότητας στα  καταλύματα και εσόδων το 2017.

Η υπουργός επισημαίνει πως  η αύξηση μεγεθών του ελληνικού τουρισμού για τρίτη συνεχή χρονιά δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας αλλά σχεδιασμού ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν φέτος 150 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Η Ε. Κουντουρά αναφέρεται στις κινήσεις για το άνοιγμα των αγορών της Κίνας, της Ινδίας και του Ειρηνικού και προαναγγέλλει το άνοιγμα νέων γραφείων του ΕΟΤ σε αναδυόμενες αγορές.

Η υπουργός τονίζει την έκρηξη τουριστικών επενδύσεων το 2016 και, μεταφέρει τα πιο πρόσφατα στοιχεία για το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και σημειώνει πως έφθασαν τις 251 οι αιτήσεις υπαγωγής ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Στέκεται, ταυτόχρονα, στο κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της αγοράς κρουαζιέρας, την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, την πορεία αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και τις προτεραιότητες του επόμενου πενταμήνου.

Η υπουργός τοποθετείται, παράλληλα, στο θέμα των σοβαρών αρρυθμιών που έχουν καταγραφεί στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδας. Η υπουργός αφήνει σαφείς αιχμές για την ΤτΕ ΕΛΛ -0,56% κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς, αδικαιολόγητες αποκλίσεις» σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις και τις δαπάνες ανά ταξίδι. Προαναγγέλλει, παράλληλα, τη δημιουργία δορυφόρου λογαριασμού για τον τουρισμό με την τεχνική υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη εδώ

About Author