Η Ιταλία “χαρίζει” ιστορικά κτίρια σε επιχειρηματίες για ανακαίνιση και εκμετάλλευση

Η Ιταλία χαρίζει πάνω από 100 ιστορικά κάστρα, αγροικίες και μοναστήρια, σε μια προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στα αχρηστευμένα δημόσια κτίριά της.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, το οποίο αποκάλυψε η αρμόδια αρχή για τα κρατικά ακίνητα, 103 αρχαία κτίρια θα δοθούν δωρεάν σε επιχειρηματίες που θα υποσχεθούν να μετατρέψουν τις περιοχές σε τουριστικούς προορισμούς.

Οι ιδιοκτησίες βρίσκονται κατά μήκος οκτώ ιστορικών οδών που διασχίζουν τη χώρα, αλλά και στα νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας. Με την νέα αυτή πρωτοβουλία, σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια σειρά νέων εγκαταστάσεων για τους εκατοντάδες πεζοπόρους, ποδηλάτες και προσκυνητές που χρησιμοποιούν αυτές τις οδούς κάθε χρόνο.

«Το πρότζεκτ θα προωθήσει και θα στηρίξει την ανάπτυξη του υποτονικού τουριστικού τομέα», ανέφερε ο επικεφαλής της αρμόδιας αρχής σύμφωνα με το CNBC. «Σκοπός είναι τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται πια, να μεταμορφωθούν σε εγκαταστάσεις για προσκυνητές, πεζοπόρους, τουρίστες και ποδηλάτες», εξήγησε.

Το σχέδιο, το οποίο στηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού, ζητά από τους αιτούντες να υποβάλλουν πρόταση στην οποία θα σκιαγραφούν το πώς προτίθενται να μεταμορφώσουν το κτίριο που προτιμούν σε τουριστική ατραξιόν. Προτεραιότητα θα δοθεί στα άτομα κάτω των 40 ετών.

Οι αιτούντες που θα εξασφαλίσουν άδεια για την εκμετάλλευση του κτιρίου, θα έχουν τα δικαιώματα για εννέα χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα εννέα χρόνια.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια έχει προγραμματιστεί να περιληφθούν στο σχέδιο 200 ακόμη κτίρια.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

About Author