Ανακοινώνεται συνεργασία ΕΛΠΕ – ExxonMobil για έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ενημέρωση για την συνεργασία του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και της ExxonMobil στο πεδίο της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Στην Αθήνα βρίσκονται στελέχη της ΕxxonMobil, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, είχε σήμερα επαφές με εκπροσώπους των ΕΛΠΕ, της ExxonMobil και της Total.προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία με τον Όμιλο (ΕΛΠΕ).

Ο αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει μία σημαντική παραχώρηση θαλάσσιας περιοχής στην Κύπρο -εξέλιξη που σηματοδότησε και την είσοδό της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου- συζητά για την είσοδό της στην έρευνα στις περιοχές του Ιονίου, πιθανώς και νοτίως της Κρήτης.

Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη, καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Ο κ. Δραγασάκης, κατά την τοποθέτησή του, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την κοινωνική ασφάλιση».

About Author