Παπανδρέου: Δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές λύσεις, μονόδρομος οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

Μετά από πολύμηνη σιωπή ο Γιώργος Παπανδρέου σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN Greece μιλάει για την κρίση, για τα συνεχή μνημόνια λιτότητας και την Κεντροαριστερά.
Επισημαίνει πως «δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές λύσεις για την έξοδο από την κρίση» και πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποδίδει κυρίως τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ επικρίνει και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για επιφανειακή διαχείριση της κρίσης με κύριο γνώμονα την πολιτική της επιβίωση.
«Οι δύο αυτές πολιτικές δυνάμεις παραμένουν μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης του», αναφέρει και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπιμότητα για έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης και συνεργασίας με την αντιπολίτευση για τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Βουλή. «Είναι ώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», τονίζει.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει αισιόδοξος για τη συνεργασία και το μέλλον της Κεντροαριστεράς και στέλνει το μήνυμα πως θα πρέπει όλοι να συζητήσουν επί της ουσίας, παραμερίζοντας προσωπικές διενέξεις. Η Κεντροαριστερά, τονίζει, έχει τώρα την ευκαιρία να συζητήσει σε βάθος και να πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, με αλήθεια και θάρρος.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο cnn.gr

About Author