Επιχειρηματικός και πολιτικός “πόλεμος” σε ποδοσφαιρικό φόντο

Ο αδυσώπητος ποδοσφαιρικός ανταγωνισμός σε συνδυασμό με τις πολιτικές και κομματικές επιδιώξεις μετατρέπονται εσχάτως σε ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο γίνεται άκρως επικίνδυνο στο …εύφλεκτο τοπίο των αλλαγών στα μίντια. Εδώ και καιρό η πιθανολογούμενη (με βάση και τις δικές του δηλώσεις στο protothema.gr) είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο χώρο των μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις, όχι μόνο της Ν.Δ, αλλά και μιντιακών κέντρων που, προφανώς, δεν θέλουν ένα νέο “παίκτη” στον ήδη σκληρό και συρρικνωμένο ανταγωνισμό.

Κάποιοι έχουν επισημάνει πως εδώ και μερικές εβδομάδες γίνονται βήματα σύγκλισης μεταξύ των δύο “φανατικών εχθρών”, του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του ιδιοκτήτη του Σκάϊ και μετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου. Ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό ο Σκάϊ με την εκπομπή Δίκη της Δευτέρας πρωταγωνιστούσε στις επιθέσεις κατά του κ. Μαρινάκη, αίφνης το κλίμα άλλαξε και προοιωνίζεται αλλαγές ακόμα και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Στα πολιτικά πηγαδάκια κυκλοφορούν φήμες ότι η σύγκλιση αυτή έχει διπλό στόχο: την άμυνα έναντι των σχεδίων του Ιβάν Σαββίδη σε ποδόσφαιρο και μίντια και την επίθεση κατά της κυβέρνησης (μεταξύ άλλων και επειδή θεωρούν ότι στηρίζει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ) με απώτερο στόχο την πολιτική αλλαγή υπέρ της Ν.Δ. Άλλωστε οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και με τον Γιάννη Αλαφούζο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι γνωστές και υπάρχουν πρόσωπα που μπορούσαν και έπαιξαν διαμεσολαβητικό ρόλο.

Τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ με την επίθεση κατά του προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η τιμωρία του ΠΑΟ, προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων, στις οποίες είναι προφανές ότι έχει κηρυχθεί …πόλεμος. Έχει ενδιαφέρον πως για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του παρεμβαίνει σε ένα θέμα που δεν τον αφορά άμεσα και επιτίθεται κατά του Ιβάν Σαββίδη (είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τελευταίου με σαφείς αιχμές κατά του Ολυμπιακού), παίρνοντας εμμέσως αλλα σαφώς το μέρος του ΓΙάννη Αλαφούζου.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:
«Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»…
Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…».

Ο Χρήστος Παναγόπουλος εκ μέρους του Παναθηναϊκού δήλωσε:
«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό, δώσαμε για μια ακόμη φορά με ένα άσχημο και απολύτως καταδικαστέο περιστατικό, την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι να το εκμεταλλευθούν και να μας πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά.
Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, αύριο θα έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εξετάσει τρόπους αντίδρασης και να δει αν θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άτιμα μέσα, αλλά αν οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά, να ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ξενόφερτες ενέργειες.
Η επόμενη ημέρα θα κριθεί με βάση τα όσα γράφτηκαν από τους διαιτητές, ξέρουμε ότι η άποψή τους και η έκθεση του γιατρού είναι διαφορετικές με το τελικό αποτέλεσμα που είναι η διακοπή του αγώνα. Θα εξεταστούν όλα στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο και θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει ο σύλλογος με τον μεγαλομέτοχο που έχει αυτή τη στιγμή».

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι αυτονόητο, θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πλέον θα ασχοληθεί με τις συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η επιλογή της όξυνσης, σε βαθμό υπερθετικό από τον «ιδιοκτήτη» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μαζί με τους συνοδοιπόρους του που εμπλέκονται στις μαύρες μέρες του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έχει στόχο προφανώς να αποπροσανατολίσει τους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδας του, απέναντι στους οποίους απέτυχε να είναι συνεπής σε όσα τους είχε υποσχεθεί.
Τους έταξε οικονομική εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί -με το έτσι θέλω- η ομάδα του από τους φόρους που πληρώνει κάθε δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης.
Εμείς, κύριε Σαββίδη, έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις…
Τους έταξε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκούς τίτλους και αντί αυτού βλέπουν την ομάδα τους να χάνει το Πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα.
Τους έταξε Ροναλντίνιο και τους προσέφερε Βούκιτς και Ινσαουράλδε. Σε όλα τα επίπεδα…
Το γεγονός ότι επέλεξε να δυναμιτίσει τώρα το κλίμα εν όψει των δυο ημιτελικών του Κυπέλλου είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού η στάση του βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.
Ο κύριος Σαββίδης πρέπει να σεβαστεί τους ελληνικούς νόμους και να πάψει να φέρεται ως… αποικιοκράτης ακόμα και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δίνοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στην Ελληνική κυβέρνηση.
Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ως όχημα για τις επιχειρηματικές κινήσεις του στη Μακεδονία με αγορές ή ενοικιάσεις, με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί, επιχειρήσεων (ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Palace, ξενοδοχεία στη Χαλκιδική) με αμφιβόλου προελεύσεως κεφάλαια, καθώς και για την προώθηση των πολιτικών του «οραμάτων» στη χώρα μας, που ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας.
Τέλος, καλό θα είναι να δούμε κάποια στιγμή και το «Πόθεν Έσχες» του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τι πραγματικά του ανήκει, σε ποιες επιχειρήσεις είναι πραγματικός ιδιοκτήτης και αν τα χρήματα έχουν έρθει στη χώρα μας από νόμιμες επιχειρήσεις».

About Author