Βουλγαράκης: Το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές δεν εξυπηρετεί τίποτε, η Ν.Δ πρέπει να προετοιμάζεται σοβαρά για το μέλλον

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να συμφιλιωθεί ο κόσμος με την αλήθεια, ίσως τότε βγούμε από τον φαύλο κύκλο ως χώρα. Ξέρετε, σε όλους μας αρέσει τελικά το ψέμα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος από μηχανής θεός, που θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα έχει αυξήσει συντάξεις και εισοδήματα. Αυτά δεν γίνονται στον πραγματικό κόσμο. Πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας, ότι στο ερώτημα “πετάει ο γάιδαρος;” η απάντηση είναι «δυστυχώς όχι», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βουλγαράκης.

«Αν όλα αυτά που έρχονται σήμερα ως σφαλιάρα στο κεφάλι, είχαν ειδωθεί σε ευθετότερο χρόνο, όχι μόνο η Ελλάδα θα είχε αποφύγει όλα αυτά που έρχονται σήμερα, αλλά θα είχε πορεία παρόμοια, με αυτήν της Κύπρου ή άλλων χωρών, που βρέθηκαν λόγω κακών χειρισμών στην ίδια θέση μ’ εμάς.»

«Δεν ήταν ιδεοληψίας δεξιάς εμπνεύσεως η ιδιωτικοποίηση ΟΛΘ και ΟΛΠ. Ήταν αναγκαία, ώστε να γίνει η χώρα διεθνής κόμβος μεταφορών, με οφέλη μεγάλα και διαρκή. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο ο ΟΛΘ να παραχωρείται με το 1/3 της τιμής που είχε τότε συμφωνηθεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι παγκοσμίως επικρατεί ο πολιτικός ρεαλισμός. Συμφωνούμε; Όχι πάντα, αλλά ας μην στρουθοκαμηλίζουμε κρύβοντας το κεφάλι μας στην άμμο. Πρέπει ως χώρα να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και να προχωρήσουμε μπροστά, αλλιώς θα μας πάρει το τσουνάμι, από το οποίο δεν θα βγούμε ποτέ.
Υπάρχει μία ρήση: Τα πρόβατα φυλάγονται πάντα από τον λύκο, αλλά τελικά ο βοσκός πάει για σφάξιμο. Στην Ελλάδα η κεντροδεξιές κυβερνήσεις θεωρούνταν “λύκος”, οι κεντροαριστερές και αριστερές κυβερνήσεις όμως έκαναν πάντα τη ζημιά.

Αναφορικά με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:

«Η αντιπολίτευση θα πρέπει να προετοιμάζεται πολύ σοβαρά για το μέλλον. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία. Θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει αυτό που η ίδια θεωρεί-δεν είναι, αλλά το θεωρεί-επιτυχία. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να αξιοποιήσει το χρόνο ώστε να οργανωθεί, να μιλήσει απλά, να «μπει» στον κόσμο και να “συμφιλιώσει” τον λαό με τα αληθινά προβλήματα. Οι εκλογές δεν λύνουν οι προβλήματα, οι προτάσεις τα λύνουν. Η Νέα Δημοκρατία όταν πάει σε εκλογές, πρέπει να πάει ως θετική επιλογή. Το αίτημα που τέθηκε από την αρχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκλογές δεν εξυπηρετούσε τίποτα, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.»

About Author