Τα σημαντικά σημεία ομιλιών ηγετών και επικεφαλής οργανισμών στο Φόρουμ Belt and Road

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις μόνη της, επισήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ και σημείωσε πως το Belt and Road προωθεί μια “win-win” στρατηγική αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Ανέφερε ακόμα ότι από τη μια ζούμε σε μια περίοδο με μεγάλα επιτεύγματα στην τεχνολογία, τη βιομηχανία, την επιστήμη. Όμως, από την άλλη, έχουμε μη ισόρροπη ανάπτυξη, κρίσεις, εντάσεις, το ζήτημα της τρομοκρατίας κ.α που δεν επιτρέπουν να υπάρχει σταθερό έδαφος για την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας

Τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία στηρίζει την Πρωτοβουλία Belt and Road και θα την ενισχύσει επενδυτικά, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ μίλησε και για την πιθανότητα δημιουργίας μιας Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης, την EEU.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Πρωτοβουλία Belt and Road στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας και του εμπορίου, εξέφρασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκει ρυθμό ανάκαμψης, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει μια γενικευμένη αμφιβολία και δισταγμός και πρέπει να υπερβούμε αυτόν τον δισταγμό για να επιτευχθεί βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κι έθεσε τρεις προϋποθέσεις:

-Αρση του προστατευτισμού

-Μεταρρύθμιση και regulation του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος

-καταπολέμηση “μαύρου χρήματος”-χρηματοδότησης τρομοκρατίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Ενδιαφέρον για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας ώστε να καταπολεμηθούν η φτώχεια και η ανισότητα για να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

About Author