15χρονη από την Κατερίνη “στα δίχτυα” του Blue Whale Challenge

Πριν από μερικές μέρες οι ελληνικές αρχές είχαν σημάνει συναγερμό και στη χώρα μας για το επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» -ή «Blue Whale Challenge».

Και σήμερα το protothema.gr αποκαλύπτει ότι μια 15χρονη έπεσε στα δίχτυα του παιχνιδιού και τώρα παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο για να μπορέσει να ξεφύγει από τον εθισμό. Μάλιστα έχει προκαλέσει αυτοτραυματισμούς.

Η μητέρα της που μίλησε στο protothema.gr περιγράφει την περιπέτεια της κόρης της, που αυτοτραυματίστηκε, υπακούοντας στις οδηγίες.

Το σάιτ δημοσιεύει και φωτογραφίες που φαίνεται ότι το κορίτσι έχει χαρακώσει τα πόδια της.

«Μπλε Φάλαινα»: Δείτε τις χαρακιές στο σώμα της 15χρονης - Θέλω να την σώσω, λέει η μητέρα

Τα σημάδια αυτά τα εντόπισε η μητέρα της, η οποία τρόμαξε και αμέσως πήγε το παιδί της στο νοσοκομείο.

Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που καταγράφεται κρούσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που δημιουργήθηκε από έναν Ρώσο 21 ετών, για να «καθαρίσει τον κόσμο από βιολογικά απόβλητα» όπως έχει πει μέσα από τη φυλακή που βρίσκεται, αδιαφορώντας για τον πόνο που προκαλεί σε οικογένειες που χάνουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την «Μπλε Φάλαινα», οι έφηβοι που δοκιμάζουν να παίξουν, θα πρέπει μέσα σε 50 ημέρες να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες αποστολές, που κυρίως έχουν να κάνουν με αυτοτραυματισμούς που, πολλές φορές, φθάνουν μέχρι και την αυτοκτονία.

Τις οδηγίες τις παίρνουν από αγνώστους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι μάλιστα τους απειλούν πως δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το παιχνίδι, αφού διαθέτουν τα στοιχεία τους και μπορούν να τα εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή.

Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας στην Κατερίνη, όπου έγινε και η καταγγελία από την μητέρα της 15χρονης, αναζητά να εξακριβώσει με ποιον συνομιλούσε το κορίτσι και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της.

Η 15χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφηβη αρνείται να πάει σπίτι της ακόμη, παρά την αγωνία και τα παρακάλια της μητέρας της.

Οι παιδοψυχολόγοι που παρακολουθούν την 15χρονη προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ήταν εκείνο που την οδήγησε στο να παίξει το μυστηριώδες αυτό παιχνίδι, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 300 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

About Author