Εμφάνιση Σαμαρά(…με νόημα) : Η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση το 4ο μνημόνιο

«Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Πέραν της σκληρής κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός -κάτι, άλλωστε, αναμενόμενο- εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι αυτή καθ΄ αυτή η δημόσια εμφάνιση του, την ώρα που όσα λέει περιέχονται ούτως ή άλλως στις καθημερινές παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις ανακοινώσεις της Ν.Δ. Η “αυτόνομη” παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ίσως εντάσσεται, λένε οι γνωρίζοντες, σε μία νέα τακτική συχνότερων παρεμβάσεων, όχι μόνο προς υπεράσπιση του έργου του αλλά για να τονίζεται ότι δεν αποτελεί -όπως χαρακτηριστικά λένε συνεργάτες του- κάποιος “βετεράνο της πολιτικής” αλλά δρώντα πολιτικό που θέλει να έχει ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως δύο κυριακάτικες εφημερίδες, η Real News και η Δημοκρατία, αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν το τελευταίο διάστημα συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος ως γνωστόν ακολουθεί μονήρη πορεία και συγκλίνει συχνά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη), τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον γνωστό τραπεζίτη και μεγαλομέτοχο, πλέον, της Παγκρήτιας Τράπεζας Μιχάλη Σάλλα. Σε μία από τις συναντήσεις αυτές έδωσε το παρών, κατά τις εφημερίδες, και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαμαράς με Βενιζέλο

Ο πρώην πρωθυπουργός παραθέτει ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών τον Μάιο του 2014 σύμφωνα με την οποία «το εθνικό μας εισόδημα (ΑΕΠ) θα φτάσει το 2018 στα 217 δισ. ευρώ” αλλά και σημερινή σύμφωνα με την οποία το ΑΕΠ το 2018 θα φτάσει μόλις και μετά βίας τα 188 δισ.

«Δηλαδή χάνουμε 29 δισ. ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου! Κάθε ελληνικό νοικοκυριό γίνεται 7.000 ευρώ φτωχότερο!

Και ταυτόχρονα, οι φτωχότεροι Έλληνες θα πληρώνουν επί πλέον και τα 14,2 δισ. ευρώ αχρείαστα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλαν!» καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς.

About Author