Ποιες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η κινεζική State Grid

Σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια για τα οποία η κινεζική εταιρεία ενέργειας State Grid δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα, καθώς και η διασύνδεση των νησιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων της εταιρίας με την ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες για την πορεία του AΔMHE, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της ενέργειας συνιστά τον στρατηγικό επενδυτή στον AΔMHE, από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ταυτόχρονα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο project του EuroAsia Interconnector. Πρόκειται για το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ. Η κινεζική πλευρά, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες, τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και τον ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector.

About Author