Ο πολυπράγμων Θωμάς Βαρβιτσιώτης προκαλεί γκρίνιες στη Ν.Δ…

Με κοινό δελτίο τύπου των EUROBANK & ALPHA BANK, έγινε γνωστό την Πέμπτη πως οι δύο τράπεζες ετοιμάζονται να πουλήσουν μέρος από τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια σε ένα εταιρικό σχήμα που περιλαμβάνει την γνωστή επενδυτική εταιρεία Pillarstone της KKR Finance.

Τα επιχειρηματικά δάνεια είναι, ως γνωστόν, το “φιλέτο” των “κόκκινων” δανείων, σ αυτά περιλαμβάνονται δάνεια επιχειρήσεων με σημαντικές προοπτικές ανάκαμψης που, όμως, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις συνθήκες ασφυξίας ρευστότητας στην αγορά. Μεγάλα ξενοδοχεία, μικρές και μεσαίες βιομηχανίες, εταιρείες τυποποίησης και πολλές άλλες βρέθηκαν σε δεινή θέση και τώρα, στο πλαίσιο της διαχείρισης των δανείων τους, θα τεθούν σε διαδικασία εξυγίανσης, πιθανώς με αντικατάσταση του μάνατζμεντ μέσω των ξένων funds και με απώτερο στόχο την πώληση.
Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου είναι η πληροφορία πως εκπρόσωπος επικοινωνίας του fund στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, αδερφό του βουλευτή της ΝΔ που σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, έχει αναλάβει στρατηγική θέση και στην επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο “Ελεύθερος Τύπος”, μάλιστα, αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι η συνεργασία Μητσοτάκη- Βαρβιτσιώτη οδηγεί τον πρώτο στην εφαρμογή της “στρατηγικής Μακρόν”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ” Για τους «παροικούντες» την γαλάζια Ιερουσαλήμ δεν είναι μυστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αθόρυβα μεν, αποτελεσματικά δε αξιολογεί τους πάντες και τα πάντα. Σύμφωνα δε με πηγές στον δεύτερο όροφο του Μοσχάτου σχεδιάζονται αλλαγές προκειμένου να υλοποιηθεί η νέα στρατηγική και να αποκτήσει την κατάλληλη δυναμική

Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του γιου του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, και αδελφού του γαλάζιου βουλευτή, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Θωμά Βαρβιτσιώτη σε πολλές συσκέψεις στρατηγικής το τελευταίο διάστημα, δίπλα στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος αποκτά έναν ακόμα σύμμαχο”.

Θέμα…ηθικής τάξεως

Ο πολυπράγμων Θωμάς Βαρβιτσιώτης και ο συνέταιρός του Γιάννης Ολύμπιος διατηρούν εδώ και χρόνια την επιτυχημένη εταιρεία V+O και  λέγεται ότι όχι μόνο έχουν αναλάβει την επικοινωνιακή υποστήριξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά είναι και οι εισηγητές της τακτικής της “επικοινωνιακής συσσώρευσης”, ήτοι των τελευταίων πυκνών εμφανίσεων του κ. Μητσοτάκη (τρεις συνέντεύξεις σε 5 ημέρες, σε τηλεοράσεις Alpha και Σκάϊ (Αυτιάς) και ραδιόφωνο Σκάϊ (Πορτοσάλτε), αλλά και της ρητορικής του “σκληρού ροκ” με καθημερινές επιθέσεις στην κυβέρνηση ακόμα και για θέματα ελάσσονος σημασίας (πρωτοσέλιδο Βήματος για τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη, “άσεμνη” χειρονομία του υπουργού Άμυνας σε αγώνα πόλο κλπ.).

Αποτέλεσμα εικόνας για Θωμάς Βαρβιτσιώτης

Η παρουσία του Θωμά Βαρβιτσιώτη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν άρεσε σε αρκετούς. Αφενός διότι ίσως αυτό σημαίνει διακριτικό παραγκωνισμό του Τάκη Θεοδωρικάκου (αν και άλλοι μιλούν για ενίσχυση του) και ενίσχυση της επιρροής του “κλίματος Άδωνι” στη Ν.Δ, αφετέρου διότι κάποιοι θεωρούν τη συγκεκριμένη εταιρεία ευάλωτη καθώς εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα σε δεκάδες “ντιλς” τα τελευταία χρόνια. Από το Ελληνικό μέχρι τώρα τις τράπεζες. “Ντιλς” που βρίσκονται σε εξέλιξη και λογικά η στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ μπορεί να θεωρηθεί ότι επηρεάζεται από τα νόμιμα (ούτως ή άλλως) επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας Βαρβιτσιώτη. Για θέμα ηθικής τάξεως, μιλούν αρκετοί στη Ν.Δ…

About Author