Μήνυμα Σαββίδη (μέσω ΠΑΟΚ): “Θέλουν να μας διαλύσουν”- Η Ν.Δ συνεχίζει τον “πόλεμο”

Με προσωπική δήλωσή του ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, κάνει λόγο για “προκλήσεις με στόχο τη διάλυση του ΠΑΟΚ” και ζητά από όλο τον κόσμο να ενωθεί γύρω από τον σύλλογο και να μην δώσει στις “εξωτερικές δυνάμεις” το δικαίωμα να τον διαλύσουν σε κομμάτια.

Ο Ιβάν Σαββίδης διαπιστώνει ότι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ υπάρχει μία εκρηκτική κατάσταση, λόγω των επιθέσεων που δέχεται ο σύλλογος απο “εξωτερικές δυνάμεις” και καλεί όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα και να διατηρήσουν οι φίλαθλοι τον αυτοέλεγχό τους.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ που μόλις πριν λίγο καιρό εξαγόρασε -συμμετέχοντας σε γαλλογερμανικό κονσόρτσιουμ- και ποσοστό του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο συχνών επιθέσεων της Ν.Δ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξ αφορμής πρόσφατης συνέντευξής του στο protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ομογενής επιχειρηματίας θεωρεί πως οι επιθέσεις αυτές θα συνεχιστούν. Ενδεικτικό ίσως όλων αυτών είναι σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, επιρροής του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, που επισημαίνει πως “ναυάγησε η συμφωνία Μπόμπολα- Σαββίδη” για την εξαγορά της “Πήγασος” μετά από παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πιστώτριες τράπεζες.

Αν και το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα ακολουθηθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης, όπως και με τον ΔΟΛ, κάτι που κρατά εντός παιχνιδιού τον Ιβάν Σαββίδη (απλώς καθυστερεί την εξέλιξη των πραγμάτων), η πιθανότητα να έχει υπάρξει παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ακυρωθεί μία επιχειρηματική συμφωνία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Και, εφόσον η πληροφορία ευσταθεί, σημάνει πως η Ν.Δ έχει ανοίξει “πόλεμο” μέχρι τελικής πτώσεως κατά του επιχειρηματία. Αυτό, από την άλλη, ίσως δικαιολογεί και τους αρκετά δραματικούς τόνους της ανακοίνωσης Σαββίδη που δείχνει να γνωρίζει πως θα δεχθεί και άλλες επιθέσεις.

Το γεγονός, δε, ότι απευθύνεται στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες μόνο στη Θεσσαλονίκη και ένας μεγαλύτερος αριθμός σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα μαρτυρά πως ο Ιβάν Σαββίδη οικοδομεί τις δικές του “άμυνες”, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα στη Ν.Δ. Είναι γνωστό πως αρκετοί βουλευτές του κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα έχουν διαμηνύσει διακριτικά τη διαφωνία τους με την “πολεμική” ρητορική της ηγεσίας κατά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και την εμπλοκή της Ν.Δ σε ένα παιχνίδι ποδοσφαιρικών, μιντιακών και κομματικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση Σαββίδη

“Με αυτή την ανακοίνωση απευθύνομαι στο μυαλό και στις καρδιές των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αυτών που βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα, αυτών που στηρίζουν την ομάδα και μοιράζονται το όραμά μας για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το Κύπελλο. Φέραμε στην μεγάλη οικογένειά μας χαρά, γιορτή και ελπίδα. Είναι μία άξια νίκη, είναι δίκαιος τίτλος.

Θα ήταν αφελές να υποθέτουμε η επιτυχία μας θα έφερνε χαρά σε εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να ντρέπονται, χρησιμοποιούσαν όλα τα μέσα για αποδυναμώσουν τις θέσεις μας, να βγάλουν τον ΠΑΟΚ από το δρόμο.

Αλλά εμείς τα καταφέραμε, ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, μόνο μπροστά!

Γι’ αυτό μας επιτίθενται. Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εκρηκτική. Το επίπεδο της επιθετικότητας έχει ξεπεράσει κάθε λογικό όριο. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι οι προκλήσεις με στόχο την διάλυση του ΠΑΟΚ.

Η δύναμή μας ήταν πάντα η ενότητα. Και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή σας καλώ όλους να διατηρήσετε τον αυτοέλεγχό σας, να μην υποκύπτετε στις προκλήσεις, να ενωθείτε γύρω από το σύλλογο, να στηρίξετε την ομάδα κι ο ένας τον άλλο, να μη δώσετε στις εξωτερικές δυνάμεις τη δυνατότητα να διαλύσουν τον ΠΑΟΚ σε κομμάτια.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη νίκη μας, να προστατέψουμε την τιμή μας και να αποδείξουμε το δικαίωμά μας να παίξουμε καθαρό ποδόσφαιρο.

Με τιμή, Ιβάν Σαββίδης”.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εν τω μεταξύ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συγκαλεί άμεσα γενική συνέλευση των μετόχων, όπου ο Ιβάν Σαββίδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που έχει πάρει αναφορικά με την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Μέσω της επικείμενης αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας θα φανερώσει τις προθέσεις του για την ενίσχυσης της ομάδας στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

«Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης θα συγκαλέσει άμεσα την Γενική Συνέλευση των μετόχων για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας και ενδυνάμωσης του Συλλόγου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

About Author