Γ. Πλειός: Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να γίνει άμεσα βάσει του ν.4339/15

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό υποστήριξε ο καθηγητής ΜΜΕ Γιώργος Πλειός, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό άλλωστε θεωρεί ότι διατυπώνεται και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ του 2017.

Ο κ. Πλειός, δεν θέλησε να σχολιάσει την σημερινή παρουσία του προέδρου και αντιπροέδρου του ΕΣΡ στη Βουλή, όπου ενημέρωσαν την αρμόδια Επιτροπή για την πορεία της αδειοδότησης για τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Γ. Πλειός προσέθεσε ότι η αδειοδότηση των σταθμών πρέπει να διεξαχθεί βάση του νόμου 4339/15 και των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, λειτουργούν χωρίς νόμιμες άδειες.

Όσον αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που μπορούν να λάβουν άδεια, το μέλος του ΕΣΡ, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις και δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα. Ο κ. Πλειός υπογράμμισε ότι ο αριθμός των προς αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, θα πρέπει να βασιστεί στον αριθμό των πολυπλεκτών που θα διαθέτει η χώρα. Υπάρχει μια ορισμένη εκτίμηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας που έχει ήδη διαρρεύσει στη δημοσιότητα, υπάρχει όμως και μια άλλη που κάνει λόγο για μικρότερο αριθμό σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας που θα μπορούν να εκπέμπουν μετά τη ανακατανομή των πολυπλεκτών μεταξύ των χωρών. Σε κάθε περίπτωση στον αριθμό αυτών των σταθμών θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ μέχρι να αποκτήσει τους δικούς της αναμεταδότες, υποστήριξε ο κ. Πλειός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author