Κλείδωσε συνάντηση Τσίπρα Ερντογάν στο Πεκίνο – Βλέπει επίσης Πούτιν, Λαγκάρντ

Όπως μεταδίδει το Real.gr η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει οριστεί για το μεσημέρι της Κυριακής στην κινεζική πρωτεύουσα ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η τυπική απάντηση της Άγκυρας ώστε να επισημοποιηθεί.

Στο τραπέζι –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- θα τεθούν όλα τα ανοικτά ελληνοτουρκικά θέματα, με επίκεντρο την αποκλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, το προσφυγικό αλλά και τους 8 τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Αθήνα.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας εφόσον η Άγκυρα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύπριο πρόεδρος Νίκο Αναστασιάδη πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, την διευθύντρια του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ καθώς θα συζητηθεί η στάση του ΔΝΤ στο θέμα του ελληνικού χρέους και η συμμετοχή του ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ενόψει και του Eurogroup στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες

Με τον Αντόνιο Γκουτερες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει την πορεία του Κυπριακού, το προσφυγικό και την κατάσταση στα δυτικά βαλκάνια, ενώ θα συναντηθεί στην πρωτεύουσα της Κίνας και με τον πρόεδρο της Ελβετίας.

ΠΗΓΗ: real.gr

About Author