Ενδεχομένως Παρασκευή κατατίθεται το νομοσχέδιο με τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΑ ακόμη και αύριο ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη συμφωνία Αθήνας δανειστών για τη β’ αξιολόγηση.

Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις» και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου θα εισαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι για συζήτηση στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα για να συνεχιστεί την Τρίτη.

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συζήτηση στην Ολομέλεια θα είναι διήμερη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου.

Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό είχε περιγράψει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι έως τις 18 Μαΐου θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει πως εάν δεν υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα του τέταρτου μνημονίου.

Σε ερώτηση τέλος αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για το χρέος είπε πως απασχολεί και την συνεδρίαση των G-7 ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξουν αποφάσεις στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου ή του ερχόμενου Ιουνίου.

About Author