Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ [video]

Ο Γιώργος Καραμέρος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter κατήγγειλε ένα σοβαρότατο περιστατικό κατά τη διάρκεια του περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το tweet, ο Θάνος Τζήμερος έσκισε αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, πάλι με tweet του κ. Καραμέρου, ότι ο Θάνος Τζήμερος, μετά την πράξη του, αποβλήθηκε από το Συμβούλιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε στο enikos.gr για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τζήμερος προσερχόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο σκίζει τις αφίσες του ΚΚΕ που είναι κολλημένες έξω από την αίθουσα. Εν προκειμένω έσκισε τις αφίσες του ΠΑΜΕ για την επικείμενη απεργία που έχει προγραμματισθεί. Η κ. Μπαλού με τις σκισμένες αφίσες προσήλθε στην αίθουσα πηγαίνοντας να ζητήσει τον λόγο από τον κ. Τζήμερο για την ενέργειά του αυτή και εκείνος την γρονθοκόπησε δύο- τρεις φορές στο πρόσωπο».
«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ως όφειλε με τον θεσμικό του ρόλο αποφάσισε την αποβολή του μετά τη βιαιοπραγία εναντίον της κα Μπαλού. Από εδώ και πέρα το όλο θέμα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης», προσθέτει ο κ. Καραμέρος.

O κ. Καραμέρος ανέβασε στο Twitter και ένα βίντεο με την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γράφοντας:

“Οι στιγμές μετα τις γροθιές του Θάνου Τζήμερου στην Αλεξάνδρα Μπαλού. Εξακολουθεί να σκιζει αφίσες και να προκαλεί”.

Η Ρένα Δούρου για την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Ανακοίνωση για την ένταση που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εξέδωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

“Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα.

Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου” τονίζει η κ. Δούρου και προσθέτει: “Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής”.

Ανακοίνωση για την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξέδωσε το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αυτή, το ΚΚΕ «καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που ζήτησε τον λόγο».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα».

Καταλήγοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογραμμίζει ότι «οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».

Για την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μίλησε στο enikos.gr ο Θάνος Τζήμερος.

“Όπως έχω δηλώσει και άλλη φορά ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι δημόσιος χώρος. Αρνούμαι ένας δημόσιος χώρος να είναι μόνιμο σημείο κομματικών ανακοινώσεων και χώρος αφισοκόλλησης.

Σήμερα το απόγευμα, προσερχόμενος στο περιφερειακό Συμβούλιο διαπίστωσα ότι το ΠΑΜΕ είχε κολλήσει και πάλι αφίσες. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και σήμερα τις ξεκόλλησα και τις πέταξα. Μετά από είκοσι λεπτά ενώ καθόμουν στη θέση μου, παρακολουθώντας τη συνεδρίαση ήρθε κάποιος, δεν τον γνωρίζω, και άρχισε να με προπηλακίζει με ύβρεις και χειρονομίες. Στη συνέχεια, ο ένας έγιναν πολλοί και το μπουλούκι από την πλευρά του ΚΚΕ άρχισε να χειρονομεί , να υβρίζει , να σπρώχνει , να απειλεί και να προπηλακίζει” λέει ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργούμε Μαζί”.

“Προσπάθησα να αμυνθώ σπρώχνοντας τους και απωθώντας τους. Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι γρονθοκόπησα κάποια κυρία του Κ.Κ.Ε. Στη συνέχεια σκίζοντάς μου το πουκάμισο και σηκωτό με έσυραν στην έξοδο” προσθέτει ο κ. Τζήμερος.

About Author