“Σήμα κινδύνου” από τους εργαζόμενους στην “Αυγή” για μη πληρωμή μισθών

Οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» μετά από γενική συνέλευση εξέδωσαν απόφαση, στην οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εφημερίδας και εκφράζουν την αγωνία τους για τις μισθολογικές εκκρεμότητες, που μόνο μέσα στο 2017 φθάνουν τους τρεις μήνες.

Απευθυνόμενοι στους αναγνώστες οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας».

Όπως επισημαίνουν η προσπάθειά τους «γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τις οποίες δημιουργούν η οικονομική υστέρηση της εφημερίδας μας και οι μισθολογικές εκκρεμότητες με οφειλές μηνών προς τους εργαζόμενους, οι οποίες φτάνουν τα τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα δέκα από προηγούμενα έτη».

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια με το ίδιο πείσμα και τονίζουν: «Εφιστούμε όμως την προσοχή ότι τυχόν προσκόμματα, στην εκκίνηση αυτή της προσπάθειας, είναι δυνατόν να επιφέρουν την ανάσχεση ή, ακόμα χειρότερα, τη ματαίωση του εγχειρήματος. Αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες την επιβεβαίωση από τον ισχυρό μέτοχο ότι συνεχίζουμε «όλοι μαζί» και, όπως συμφωνήσαμε στη συνάντηση της 8ης Φεβρουαρίου, την προσπάθεια για να εμφανιστεί ενισχυμένη στο δημοσιογραφικό και πολιτικό προσκήνιο η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς. Είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

About Author