Προειδοποίηση Τσίπρα: Αντινομοσχέδιο θα ακυρώσει τα μέτρα εάν δεν αποφασισθεί το σχέδιο για το χρέος

Σημαντική εξέλιξη συνιστά η είδηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα αντινομοσχέδιο το οποίο θα ακυρώνει ουσιαστικά όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις (αναμένεται να ψηφιστούν στις 18 Μαΐου) σε περίπτωση που δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Όπως μεταδίδει το naftemporiki.gr, αυτό απάντησε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στο ερώτημα πώς θα γίνει πράξη η πολιτική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και σήμερα επανέλαβε ότι χωρίς τη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα που πρόσφατα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.

«Θα αντιδράσουμε με τον μοναδικό τρόπο που προσφέρεται στις δημοκρατίες» σημειώνει επί λέξει στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε διενέργεια εκλογών ή δημοψηφίσματος αλλά στην κατάθεση νομοσχεδίου, ως τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα κάνει πράξη την πολιτική δέσμευση του κ. Τσίπρα.

Η ίδια πηγή πάντως δεν απάντησε στο ερώτημα αν έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση αυτή οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Την ίδια στιγμή, πηγές του Μαξίμου αρνούνται κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% του ΑΕΠ ως και το 2022, όπως ακριβώς αναγράφεται στο κείμενο με τα 140 προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

About Author