Ηχηρή διαφωνία της Σπυράκη με την επίθεση της Ν.Δ κατά της ΕΡΤ

Δεδομένης της ταύτισής της με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η χθεσινή παρέμβαση της ευρωβουλευτίνας Μαρίας Σπυράκη (οι φήμες της θέλουν να πολιτεύεται στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές) για τη δημόσια τηλεόραση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κι αυτό διότι η παρέμβαση έγινε σε μία μέρα που η Ν.Δ (μαζί με το Ποτάμι) επέλεξαν να επιτεθούν στην ΕΡΤ, παραποιώντας, μάλιστα, τα λεγόμενα του δημοσιογράφου (εκ των παρουσιαστών) της πρωϊνής εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Μαρία Σπυράκη, μιλώντας σε συνέδριο, προχώρησε σε μία (αυτο) κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου να ρίξει “μαύρο” στην ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2013, αν και κάνει λόγο για “καταχρηστική συμπεριφορά” και “προϊόν χαμηλής ποιότητας”. Ακόμα κι αυτά τα “συμπτώματα”, ωστόσο, χρεώνονται στην τότε διοίκηση της ΕΡΤ που ήταν διορισμένη από την τότε κυβέρνηση.

Η ευρωβουλευτής είναι το πρώτο στέλεχος της Ν.Δ που διατυπώνει τόσο καθαρά τη διαφωνία του για εκείνη την αντιδημοκρατική απόφαση και εμμέσως πλην σαφώς τοποθετείται έναντι της χθεσινής -και άλλων πρόσφατα- επιθέσεων του κόμματός της κατά της δημόσιας τηλεόρασης.

Μόλις προ μερικών ημερών, άλλωστε, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης (γιός του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη) έφθασε στο σημείο να ζητήσει την απόλυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου, παρουσιάστριας της απογευματινής εκπομπής της ΕΡΤ “Αίθουσα Σύνταξης”, δίχως καν να εξηγεί για ποιο λόγο.

Η ΕΡΤ βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Ν.Δ, ωστόσο η χθεσινή ανακοίνωση σχετικά με όσα αποδόθηκαν στον δημοσιογράφο Νίκο Αγγελίδη ξεπέρασε κάθε όριο. Κι αυτό διότι είπε πως “υπάρχουν πολλοί που λένε ότι η επιλογή Μακρόν ήταν η λιγότερο χειρότερη επιλογή (από τη Λεπέν) κι ότι είναι εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”. Η ανακοίνωση της Ν.Δ παραλείπει (σκοπίμως) το…”υπάρχουν πολλοί που λένε” και εμφανίζει το δημοσιογράφο να τοποθετείται κατά του νέου Γάλλου προέδρου και να …στηρίζει τη Λεπέν, χαρακτηρίζοντάς τον “ή φασίστα ή ανόητο”!

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως υπάρχουν, όντως, αρκετοί που έχουν τέτοια άποψη. Και στη Γαλλία, και αλλού στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών”, μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών. Ακόμα και σήμερα άρθρο του προσκείμενου στη Ν.Δ σάϊτ antinews.gr θέτει αυτό το σήμερα με άρθρο του υπό τον τίτλο “Ε, όχι και μεγάλος ο Μακρόν”.

Ο δημοσιογράφος, λοιπόν, δεν μετέφερε ούτε καν την προσωπική του άποψη. Κάτι για το οποίο έχει το δικαίωμα. Μετέφερε, απλώς, μία εκ των εκδοχών που έχουν ειπωθεί για τον Μακρόν. Η φράση του, όμως, μπήκε στην προκρούστεια κλίνη, αρχικώς από τον δημοσιογράφο (;) και πολιτικό Σταύρο Θεοδωράκη και στη συνέχεια από την επίσημη Ν.Δ.

Γι αυτό, η τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη έχει την ιδιαίτερη σημασία της…

 

 

About Author