Κρίσιμη Σύνοδος G7 στο Μπάρι για το ελληνικό χρέος – Ζητεί να συμμετάσχει η Αθήνα

Καθοριστική για τις εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα εισόδου της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και εξόδου στις αγορές χαρακτηρίζεται από την Αθήνα η Διάσκεψη Κορυφής των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας 11-13 Μαΐου, καθώς εκεί θα συζητηθεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδίδει το real.gr η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να παραβρεθεί και να συμμετάσχει ως παρατηρητής στη Διάσκεψη αυτή, καθώς μεταξύ άλλων θα υπάρξει και συνεδρίαση του Washington Group για το θέμα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών.

Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σόιμπλε ότι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα υπάρχει συνολική λύση για όλα και υπογραμμίζοντας ότι η δήλωση αυτή εξακολουθεί να παραμένει εν ισχύ.

Σε περίπτωση συμφωνίας ευρωπαίων και ΔΝΤ για το χρέος και συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, το Μαξίμου πιστεύει ότι μπορεί να μπει υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τον Ιούνιο, το πολύ τον Ιούλιο, ώστε μέχρι τα μέσα καλοκαιριού να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ο πρωθυπουργός θα έχει επικοινωνία με την ηγεσία των θεσμών και ισχυρών χωρών των δανειστών, ενώ στο Πεκίνο θα συναντηθεί εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου με τη Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη Βουλή

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή με τα μέτρα και τα αντίμετρα.

Το Νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής την Παρασκευή 12 Μαΐου και θα ξεκινήσει η συζήτησή του τη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, που σημαίνει ότι θα συζητηθεί δύο ημέρες στις Επιτροπές και δύο ημέρες στην Ολομέλεια.

Στο υπουργείο Παιδείας

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός ξεκινά τον κύκλο επισκέψεών του στα υπουργεία.

Η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα ακολουθήσει πιθανότατα και επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πριν από το ταξίδι του στην Κίνα.

ΠΗΓΗ: real.gr

About Author