Ελεύθερος ο Έλληνας εργολάβος που συνελήφθη στην Αλβανία για “κατασκοπεία”

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας που είχε συλληφθεί από τις αλβανικές αρχές στα Τίρανα, με την κατηγορία της κατασκοπείας, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για έλληνα μηχανικό, ο οποίος εργάζεται για εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Ένα μηχάνημα σκάνερ που μετέφερε αποτέλεσε την αιτία για να χτυπήσει κόκκινος συναγερμός στις αλβανικές αρχές. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα μηχανικού ότι το σκάνερ χρησίμευε μόνο για τη δουλειά του, οι Αλβανοί τον έστειλαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Όπως αναφέρει η αλβανική αστυνομίας, ο 52χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ρίνας και έχει ήδη έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Η αλβανική τηλεόραση δημοσίευσε μάλιστα βίντεο με εξοπλισμό, που έφερε μαζί του ο Έλληνας 52 χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών συνελήφθη ένας Ισραηλινός που είχε την ίδια συσκεή στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkanweb.com ο Ισραηλινός αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα ο Έλληνας συλληφθείς είπε στις αλβανικές αρχές ότι εργάζεται για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα έχει ήδη ενημερωθεί και παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.

Οι αλβανικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε τέτοιος εξοπλισμός στη χώρα.

Ο Ηρακλής Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία ακόμα 10 φορές στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr, real.gr

About Author